×
Μενού

Σκελετοί BMX

  Φίλτρα
Χρώματα
Brands
Μέγεθος
Μήκος chainstay (slammed)
Ύψος σκελετού
BMX Πειθαρχία
Προηγούμενο
Επόμενο
Σελίδα 1 στα 3

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Επιλέξτε το σωστό τύπο σκελετού BMX

Ο σκελετός freestyle BMX είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο από όλα τα μέρη του BMX, όμως είναι πολύ σημαντικό για το στυλ οδήγησης και για την εξέλιξη του αναβάτη. Για την επιλογή του σωστού σκελετού BMX freestyle, ή BMX freestyle ποδηλάτου, το μέγεθος βασίζεται κυρίως στις προσωπικές προτιμήσεις. Οι οδηγοί μεγεθών μπορούν να βοηθήσουν τους αρχάριους, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αποκτήσει αρκετή εμπειρία, όταν δεν είναι σίγουροι σχετικά με το μέγεθος του σκελετού για το BMX freestyle ποδήλατο.

Ο βασικός κανόνας είναι πως το μικρότερο μήκος του άνω σωλήνα ενός BMX freestyle σκελετού θα έχει περισσότερη ανταπόκριση στο BMX freestyle ποδήλατο, ενώ ένας μακρύτερος άνω σωλήνας προσφέρει περισσότερο έλεγχο στο σκελετό.

Πρέπει η γωνία του headtube να έχει κλίση ή να είναι επίπεδη;

Η γωνία του headtube παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στην ανταπόκριση του ποδηλάτου freestyle BMX. Μια γωνία headtube με κλίση έχει μικρότερο μεταξόνιο και αυτό μπορεί να κάνει τις στροφές πιο απότομες. Πολλοί αναβάτες στο πάρκο αλλά και στο δρόμο προτιμούν να έχει η γωνία του headtube κλίση. Η επίπεδη γωνία του headtube προτιμάται συνήθως από τους αναβάτες σε χωματόδρομο και μονοπάτια γιατί προσφέρει καλύτερο έλεγχο σε υψηλές ταχύτητες.

Ποιό πρέπει να είναι το μήκος του Chainstay;

Σχετικά με την ανταπόκριση του σκελετού του freestyle BMX, το chainstay (το πίσω άκρο του σκελετού του BMX) είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Το πίσω άκρο chainstay κυμαίνεται συνήθως από 12 έως 14 ίντσες, ανάλογα με το σκελετό. Οι περισσότεροι αναβάτες σε μονοπάτια και χωματόδρομο προτιμούν ένα μακρύτερο πίσω άκρο μιας και είναι πιο ελεγχόμενο. Οι αναβάτες στο πάρκο και στο δρόμο συχνά προτιμούν ένα πιο κοντό πίσω άκρο για να τους προσφέρει ένα πιο ανταποκρινόμενο ποδήλατο, για γρήγορες περιστροφές και απότομες στροφές.

Συνοψίζοντας το toptube, το headtube και το chainstay: Αν είσαι αναβάτης σε πάρκο ή δρόμο, πιθανότατα να χρειάζεσαι ένα σκελετό με πιο κοντό σωλήνα, γωνία με κλίση στο headtube και αρκετά κοντό πίσω άκρο. Εάν είσαι αναβάτης μονοπάτια και χωματόδρομο, τότε χρειάζεσαι ακριβώς το αντίθετο, αλλά και πάλι - αφορά κυρίως τις προσωπικές σου προτιμήσεις.

Ατσάλι Hi-ten vs. Chromoly

Το υλικό του σκελετού του ποδηλάτου freestyle BMX είναι συνήθως ατσάλι hi-ten ή ένας συνδυασμός χρωμίου και χάλυβα hi-ten. Τα συγκεκριμένα υλικά είναι βαριά, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά ανθεκτικά, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα όταν εκτελείτε ακροβατικά και κόλπα.

Οι περισσότερα σκελετοί freestyle BMX κατασκευάζονται με σωλήνες από ατσάλι hi-ten. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατασκευαστές προσθέτουν επιπλέον χρώμιο, ώστε να έχει μεγαλύτερη σκληρότητα το ατσάλι hi-ten. Το υλικό του freestyle BMX αναφέρεται στις προδιαγραφές του προϊόντος. Οι σκελετοί με χρώμιο ονομάζονται chromoly, οι υπόλοιποι σκελετοί ονομάζονται hi-ten.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις