×
Μενού

Race Skis

  Φίλτρα
Brands
Μήκος
Πλάτος μέσης
Φύλο
Δέστρες
Επίπεδο

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι είναι τα αγωνιστικά σκι;

Τα αγωνιστικά σκι είναι εξαιρετικά εξειδικευμένα σκι για σκαλίσματα, σχεδιασμένα για έμπειρους σκιέρ που αγωνίζονται σε αλπικούς αγώνες ή απολαμβάνουν να σκαλίζουν τις πλαγιές όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σε σύγκριση με τα συνηθισμένα σκι για πίστα, τα οποία κουδουνίζουν σε υψηλές ταχύτητες, τα αγωνιστικά σκι είναι πιο άκαμπτα και βαριά, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και έλεγχο στο σκληρό χιόνι. Ετοιμαστείτε λοιπόν να ξεπεράσετε το προσωπικό σας ρεκόρ και να νιώσετε την αδρεναλίνη ενώ σκαλίζετε βαθιές στροφές στην πίστα.

Επιλογή του σωστού τύπου και μήκους των αγωνιστικών σκι

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρετε είναι να επιλέξετε τι είδους αγωνιστικό σκι θέλετε. Τα αγωνίσματα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες - Σλάλομ (SL), Γιγαντιαίο Σλάλομ (GS), Super G και Κατάβαση.

Πόσο μακρύ πρέπει να είναι το αγωνιστικό σας σκι; Εξαρτάται από την εμπειρία, το ύψος και το βάρος σας. Είναι σημαντικό να έχετε ένα ζευγάρι σκι που να ταιριάζει με τη σωματική σας διάπλαση και το επιθυμητό αγωνιστικό στυλ σκι, καθώς αυτό θα μεγιστοποιήσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητά σας στις πίστες. Αν δεν είστε σίγουροι για το κατάλληλο μήκος σκι για εσάς, δείτε τον πίνακα μεγεθών σκι για πίστα και αγώνες για να ξεκινήσετε.

Πώς διαφέρουν τα αγωνιστικά σκι;

Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι αγωνιστικών σκι είναι τα σκι σλάλομ και τα σκι γιγαντιαίου σλάλομ. Τα σκι σλάλομ είναι σχεδιασμένα με μικρή ακτίνα στροφής που διευκολύνει την εκτέλεση σύντομων και στενών στροφών. Τα Giant Slalom / GS σκι έχουν μεγαλύτερη ακτίνα στροφής, καθιστώντας τα καταλληλότερα για την εκτέλεση μεγαλύτερων στροφών σε υψηλές ταχύτητες.

Αν ψάχνετε για πιο ψυχαγωγικά ή ευέλικτα σκι, τότε δείτε τα Piste Skis και All Mountain Skis.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις