×
Μενού

Παγοπέδιλα

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Παγοπέδιλα όλων των ειδών

Σε μας θα βρείτε όλων των ειδών παγοπέδιλα όπως παγοπέδιλα για καλλιτεχνικό πατινάζ, παιδικά, απλά παγοπέδιλα για βόλτες και επαγγελματικά παγοπέδιλα για ice hockey. Θα τα βρείτε στις αντίστοιχες κατηγορίες όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το καθένα.

Πατινάζ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Ένα ζευγάρι ποιοτικά παγοπέδιλα είναι μια πολύ καλή επένδυση, καθώς είναι κατάλληλα για πολλά διαφορετικά αθλήματα και αν τα φροντίζετε όπως πρέπει, θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια. Το χειμώνα, μπορείτε να κάνετε πατινάζ σε παγωμένες λίμνες και κανάλια και όταν ο καιρός ζεστάνει, σε κλειστά παγοδρόμια.

Τι χρειάζεται να ξέρετε για τα παγοπέδιλα - λάμα και μπότα

Τα παγοπέδιλα δεν έχουν φρένα και γι’αυτό το λόγο, η λάμα πρέπει να λειτουργεί και σαν φρένο πέρα από το να τα βοηθάει να γλιστράνε. Όταν η λάμα είναι πολύ κοφτερή, τότε έχετε μεγαλύτερη ταχύτητα και μπορείτε να κάνετε απότομες στροφές. Οι περισσότερες λάμες είναι φτιαγμένες από ατσάλι. Είναι σημαντικό να τροχίζετε τις λάμες τακτικά και με σωστό τρόπο, ώστε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση αλλιώς με τον καιρό τα παγοπέδιλα σας θα χάσουν την ποιότητά τους. .

Παρότι παλιότερα έδεναν απλώς λάμες σε κανονικές μπότες για να φτιάξουν παγοπέδιλα, η μπότα είναι πλέον πολύ σημαντικό κομμάτι του παγοπέδιλου. Οι μπότες προσφέρουν κάποια στήριξη στον αστράγαλο - περισσότερη στήριξη ίσον με λιγότερη ευελιξία και αντίστροφα (όπως ακριβώς και στα rollers). Τα παγοπέδιλα έχουν και μια αδιάβροχη εσωτερική επένδυση για να κρατάει τα πόδια σας στεγνά και ζεστά.

Η ιστορία των παγοπέδιλων

Το πατινάζ είναι πολύ παλιά εφεύρεση. Πολλοί πιστεύουν ότι τα παγοπέδιλα ξεκίνησαν από τη Φινλανδία, όταν οι άνθρωποι έπρεπε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις πάνω στον πάγο. Στα πρώτα παγοπέδιλα η λάμα ήταν κοκάλινη και απλώς τοποθετούνταν κάτω από το πόδι. Από τότε, τα παγοπέδιλα έχουν εξελιχθεί πολύ αλλά η βασική ιδέα, όπως και η τεχνική, παραμένει ίδια.

Αν και οι ανώτερες κοινωνικές τάξεις, το έκαναν γνωστό στην υπόλοιπη Ευρώπη, το πατινάζ ήταν πάντα μια δημοφιλής δραστηριότητα. Ειδικά στις βορειοδυτικές ευρωπαϊκές χώρες, κάθε χειμώνα όταν πάγωναν οι λίμνες, όλος κόσμος -ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής τάξης- μαζευόταν για να κάνει πατινάζ.Το 1572 εφευρέθηκαν τα πρώτα παγοπέδιλα με λάμες από ατσάλι και από τότε ξεκίνησε μία νέα γενιά παγοπέδιλων..

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα παγοπέδιλα είναι και ο πρόγονος των rollers - αυτό φαίνεται στις ομοιότητες που έχουν σχεδιαστικά και στον τρόπο που χρησιμοποιούνται..

Στη SkatePro θα βρείτε και υπηρεσία τροχίσματος σε λογικές τιμές.

Στον οδηγό αγοράς για παγοπέδιλα μπορείτε να διαβάσετε συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος και μοντέλο.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις