×
Μενού

Μπατόν Cross Country

  Φίλτρα
Brands
Μήκος

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τύποι μπατόν σκι Cross Country

Τα τρία στυλ του cross country ski είναι το κλασικό, το skate και το backcountry και υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στους στύλους για κάθε κατηγορία. Από κατασκευαστική άποψη, οι στύλοι που χρησιμοποιούνται στο κλασικό και στο skate είναι ακριβώς οι ίδιοι, αλλά το cross country skate απαιτεί ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος στύλου. Είναι εύκολο να αναγνωρίσετε τον τελευταίο τύπο, τους στύλους backcountry, καθώς διαθέτουν μεγαλύτερα καλάθια χιονιού που τους εμποδίζουν να βυθίζονται στο μαλακό χιόνι που συχνά συναντάται στο backcountry.

Πόσο μακριά πρέπει να είναι τα κοντάρια του σκι για το Cross Country Skiing;

Όπως έχει ήδη αναφερθεί παραπάνω, το μήκος των πασσάλων cross country ποικίλλει ανάλογα με τον κύριο σκοπό. Τα κοντάρια για το κλασικό σκι cross country πρέπει να είναι περίπου 30 cm κοντύτερα από το δικό σας ύψος, ενώ για το cross country skating πρέπει να είναι περίπου 20 cm κοντύτερα. Τα κοντάρια για το σκι cross country backcountry πρέπει να είναι κοντά στα 35 cm κοντύτερα από το ύψος σας.

Από τι είναι φτιαγμένοι οι στύλοι Cross Country;

Οι άξονες των κοντάρια του σκι cross country κατασκευάζονται κυρίως από αλουμίνιο ή άνθρακα. Τα κοντάρια αλουμινίου είναι μια καλή επιλογή για αρχάριους σκιέρ, καθώς είναι πολύ ανθεκτικά και φθηνά. Οι πιο προχωρημένοι στύλοι κατασκευάζονται με 50% άνθρακα ή 100% άνθρακα. Αυτό είναι ελκυστικό για τους έμπειρους σκιέρ και τους δρομείς, καθώς το ισχυρό και ελαφρύ ανθρακονήματα είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Άλλα χαρακτηριστικά του σκι στύλου που πρέπει να εξετάσετε είναι οι λαβές και οι ιμάντες. Οι λαβές από φελλό αντιστέκονται καλύτερα στο κρύο από τις αντίστοιχες πλαστικές. Οι ιμάντες μπορεί να είναι είτε το στυλ βρόχου που εξισορροπεί τη δύναμη από το σκοινάκι στα χέρια σας είτε το σύστημα εύκολης απελευθέρωσης που είναι απλό και βολικό.

Αν έχετε ήδη κοντάρια για σκι cross country που χρειάζονται απλώς κάποια αναβάθμιση, τότε θα πρέπει να δείτε τα Αξεσουάρ για κοντάρια για σκι cross country.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις