×
Μενού

Πέδιλα σκι Backcountry / Freeride

  Φίλτρα
Brands
Μήκος
Πλάτος μέσης
Φύλο
Προφίλ
Επίπεδο
Προηγούμενο
Επόμενο
Σελίδα 1 στα 2

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Backcountry Skis - Τί είναι ακριβώς;

Τα backcountry, freeride, powder, ή off-piste skis - όπως και να τα πείτε, είναι μια πολύ fun επιλογή!

Στo backcountry ski ή freeride ski, ανεβαίνετε στο βουνό για να κάνετε μετά την κατάβαση στο απάτητο χιόνι. Θα χρειαστείτε συγκεκριμένα πέδιλα που είναι διαφορετικά σε σχέση με τα πέδιλα για σκι στις πίστες.

Ένα μέρος του να κάνετε backcountry ski είναι και η ανάβαση, οπότε θα χρειαστείτε και φώκιες (εκτός και αν ανεβείτε με lift, ski bike ή ελικόπτερο). Οι φώκιες θα σας δώσουν καλό κράτημα όταν θα περπατάτε με τα σκι σας.

Πώς είναι σχεδιασμένα τα freeride skis

Τα backcountry skis (ή αλλιώς powder skis ή freeride skis) είναι συνήθως φαρδιά και έχουν προφίλ rocker για να μπορείτε να κάνετε σκι στην πούδρα. Η φαρδιά τους μέση σας βοηθάει να παραμείνετε στην επιφάνεια και ανακουφίζει κάπως την πίεση στα πόδια σας.

Αυτό όμως σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να κάνετε απότομες, carved στροφές στις πλαγιές απ’ ό,τι θα ήταν με κανονικά on-piste ή all-mountain skis..

Ποιό powder ski να διαλέξω;

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια όταν επιλέγετε τα backcountry skis είναι το πόσο θα τα χρησιμοποιήσετε εκτός πίστας. Αν τα θέλετε μόνο για εκτός πίστας, τότε όσο πιο φαρδιά τόσο το καλύτερο. Αν έχετε σκοπό να κάνετε και εντός και εκτός πίστας, τότε ένα πέδιλο με φάρδος στη μέση 95-105 mm είναι καλή επιλογή έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε σε πούδρα αλλά και να κάνετε καλές στροφές στις πίστες.

Διαβάστε περισσότερα στον οδηγό σκι.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις