×
Μενού

Ρόδες για πατίνια με 4 ρόδες

  Φίλτρα
Brands
Διάμετρος ρόδας
Φάρδος ρόδας
Σκληρότητα ρόδας

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι χαρακτηρίζει τις ρόδες του Roller Skate;

Οι τροχοί του πατινάζ ή οι τετραπλοί τροχοί είναι φαρδύτεροι, προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής από τους τροχούς του inline skate και παρέχουν μεγαλύτερη ισορροπία στους skaters. Κάθε ρόδα πατινάζ είναι διαφορετική. Διαφέρουν σε μέγεθος, σκληρότητα και σχήμα. Η διάμετρος ή το ύψος των τροχών μετριέται σε χιλιοστά (mm), συνήθως μεταξύ 55mm και 65mm. Η σκληρότητα ενός τροχού πατινάζ ονομάζεται επίσης σκληρόμετρο. Μετρούμενο στην κλίμακα Α, το σκληρόμετρο των τροχών κυμαίνεται από 74Α (πολύ μαλακό) έως 105Α (πολύ σκληρό).

Τι μέγεθος τροχών Roller Skate πρέπει να πάρω;

Η επιλογή των νέων τροχών του τετραπλού πατινάζ σας εξαρτάται από το στυλ του πατινάζ σας. Τα στυλ μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες - Indoor Skating και Outdoor Skating.

Οι ρόδες πατινάζ εσωτερικού χώρου είναι συνήθως μικρές ή μεσαίου μεγέθους, προσφέροντας περισσότερο έλεγχο και ευελιξία στο παγοδρόμιο. Οι skaters του ρυθμού προτιμούν συνήθως τροχούς διαμέτρου 62 χιλιοστών με πλάτος 35 έως 44 χιλιοστών. Οι τροχοί των καλλιτεχνικών skaters έχουν διάμετρο 55-65 χιλιοστά με πλάτος 30-31 χιλιοστά. Οι τροχοί των πατινιών εξωτερικού χώρου είναι μεγαλύτεροι με στρογγυλή επιφάνεια για βελτιωμένη σταθερότητα. Οι τυπικοί τροχοί εξωτερικού χώρου έχουν διάμετρο 55-65mm και πλάτος περίπου 40mm.

Σκληρότητα Roller Skate Τροχών : Εσωτερικών & Εξωτερικών χώρων

Οι skaters εσωτερικού χώρου και οι αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ μπορεί να προτιμούν πολύ σκληρούς τροχούς που παρέχουν βελτιωμένη ταχύτητα σε λείες επιφάνειες. Το συνηθισμένο πρότυπο είναι κάτι μεταξύ 97A έως 103A. Οι αθλητές του τετραπλού πατινάζ γυμναστικής που επιχειρούν σε εξωτερικούς χώρους συνήθως προτιμούν πιο μαλακούς τροχούς που λειτουργούν ως αμορτισέρ σε διαφορετικά εδάφη. Αυτό το είδος τροχού έχει συνήθως ένα εύρος σκληρότητας από 78A έως 85A. Οι τροχοί πατινάζ ταχύτητας είναι πιο σκληροί από τους τροχούς γυμναστικής, παρέχοντας ταχύτερη κύλιση σε πιο ομαλές αστικές επιφάνειες. Οι skaters ταχύτητας χρησιμοποιούν τροχούς που κυμαίνονται από 95A έως 98A.

Είστε skater του roller derby; Μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στο τμήμα μας Ρόδες Roller Derby.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις