×
Μενού

Marathon inline skates / skate Αντοχής

  Φίλτρα
Brands
Μέγεθος παπουτσιού
Διάμετρος ρόδας
Τύπος μπότας/κέλυφους

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι είναι τα Marathon Inline Skates;

Τα πατίνια μαραθωνίου, γνωστά και ως πατίνια αντοχής, είναι ένας τύπος πατινιών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για πατινάζ μεγάλων αποστάσεων. Σε σύγκριση με τα πατίνια ταχύτητας, τα πατίνια μαραθωνίου έχουν υψηλότερη μανσέτα που παρέχει καλύτερη στήριξη στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών. Αυτό το είδος πατινιών σε σειρά διαθέτει τόσο παραδοσιακές διαμορφώσεις τεσσάρων όσο και τριών τροχών. Τα μαραθώνια πατίνια τοποθετούν τροχούς 100mm, 110mm και 125mm και μακρύ σκελετό που παρέχουν σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες.

Ποια πατίνια είναι τα καλύτερα για μεγάλες αποστάσεις;

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα νέο ζευγάρι πατίνια μεγάλων αποστάσεων: μέγεθος τροχού, μπότες και σκελετοί.

Για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, οι πατινέρ σε στυλ γυμναστικής προτιμούν τροχούς 100 ή 110 χιλιοστών που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ταχύτητα και να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ενέργεια. Παρόλο που οι τροχοί 125mm μπορεί να φαίνονται πιο βαριοί, αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή για τους μαραθωνοδρόμους που καλύπτουν πολύ μεγάλες αποστάσεις. Ένα μαλακό ή σκληρό κέλυφος μπότας εξαρτάται από το γούστο σας. Μια μαλακή μπότα είναι πιο άνετη και καλά αεριζόμενη. Μια σκληρή μπότα είναι συνήθως πιο σταθερή και παρέχει περισσότερο έλεγχο. Οι αθλητές inline skaters μεγάλων αποστάσεων προτιμούν συνήθως μακρύ σκελετό για μεγαλύτερη σταθερότητα και κατανομή βάρους.

Τέσσερις ρόδες Vs. Τρεις ρόδες για Marathon Skates

Όπως αναφέρθηκε, τα πατίνια αντοχής διαθέτουν διαμορφώσεις τεσσάρων ή τριών τροχών. Η ρύθμιση των τροχών εξαρτάται αποκλειστικά από το πώς θέλετε να αισθάνεστε το πατίνι. Τα πατίνια με τέσσερις τροχούς είναι πιο σταθερά με καλύτερη κατανομή βάρους. Ωστόσο, δεν είναι τόσο γρήγορα όσο μια διάταξη τριών τροχών και δεν μπορείτε να τα εφοδιάσετε με τροχούς 125 mm. Οι ρυθμίσεις τριών τροχών είναι συνήθως ελαφρύτερες αλλά λιγότερο σταθερές από τις ρυθμίσεις τεσσάρων τροχών.

Εάν ενδιαφέρεστε για πιο ευέλικτα και ψυχαγωγικά πατίνια, δείτε τα Roller Blades και Freeskates.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις