×
Μενού

Roller Derby

Τι είναι το Roller Derby;

Το Roller Derby είναι ένα διασκεδαστικό, σωματικό άθλημα, όπου ο στόχος του παιχνιδιού είναι να κάνετε πατινάζ σε μια πίστα εσωτερικού χώρου με αντιπάλους. Το roller derby εφευρέθηκε από τον Leo Seltzer τη δεκαετία του 1930 και είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στις ΗΠΑ, αν και παίζεται σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι γνωστό για την παροχή ίσως ευκαιριών ανάμεσα στους παίκτες και τον υψηλό αριθμό συμμετοχής γυναικών. Τα περισσότερα παιχνίδια roller derby παίζονται σε επίπεδες, οβάλ πίστες αντί για τετράγωνες.

Οι παίκτες roller derby φορούν ρόλλερ με τέσσερις ρόδες, τα οποία μοιάζουν με τα κλασικά ρόλλερ. Οι παίκτες επιλέγουν το δικό τους όνομα, όταν αγωνίζονται, το οποίο λειτουργεί ως alter ego τους κατά τη διάρκεια του ντέρμπι. Επιπλέον, οι παίκτες προσθέτουν διάφορα κοσμητικά στη στολή τους, για παράδειγμα ζωηρό μακιγιάζ, βαφή προσώπου και δίχτυα.

Μιας και το derby skating απαιτεί μεγάλη σωματική δύναμη, η χρήση προστατευτικών είναι απαραίτητη. Παρόλο που απαιτεί μεγάλη σωματική δύναμη και εμπειρία, υπάρχουν και πρωταθλήματα junior για αρχάριους παίκτες.

Πώς λειτουργεί το Roller Derby

Το roller derby είναι ένα γρήγορο άθλημα σωματικής επαφής, το οποίο παίζεται με δύο ομάδες οι οποίες αποτελούνται από 5 παίκτες η καθεμία. Το roller derby είναι ένας αγώνας που προσφέρει αρκετή διασκέδαση, τόσο στους συμμετέχοντες αλλά και στους θεατές του. Ο κάθε αγώνας αποτελείται από δύο περιόδους 30 λεπτών, όπου οι παίκτες συμμετέχουν σε γύρους των δύο λεπτών, οι οποίοι ονομάζονται “jams”.

Και οι δύο ομάδες επιλέγουν ένα jammer, ο οποίος μπορεί να αναγνωριστεί από το αστέρι που έχει επάνω στο κράνος. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ονομάζονται blockers και η ευθύνη τους είναι να μπλοκάρουν και να αποτρέψουν τον jammer από το να κάνει γύρους στην πίστα. Ο στόχος του jammer είναι να κάνει το γύρο της πίστας, γύρω από τους blockers της αντίπαλης ομάδας, ώστε να κερδίσει πόντους.

Πώς να ξεκινήσετε το Roller Derby

Μπορείτε να ξεκινήσετε το roller derby με ένα ζευγάρι κανονικά ρόλλερ, αλλά συνιστάται πάντα να επιλέξετε ανθεκτικά ρόλλερ για Derby. Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε ένα σύλλογο derby κοντά στην περιοχή σας και θα είστε έτοιμοι! Μιας και το άθλημα απαιτεί αρκετή σωματική δύναμη, θυμηθείτε να πάρετε προστατευτικά, προστατευτική μασέλα δοντιών και προστατευτικά σορτς crash pants.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις