×
Μενού

Roller Derby

Τι είναι το Roller Derby;

Το Roller Derby είναι ένα διασκεδαστικό, σωματικό άθλημα, όπου ο στόχος του παιχνιδιού είναι να κάνετε πατινάζ σε μια πίστα εσωτερικού χώρου με αντιπάλους. Το roller derby εφευρέθηκε από τον Leo Seltzer τη δεκαετία του 1930 και είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στις ΗΠΑ, αν και παίζεται σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι γνωστό για την παροχή ίσως ευκαιριών ανάμεσα στους παίκτες και τον υψηλό αριθμό συμμετοχής γυναικών. Τα περισσότερα παιχνίδια roller derby παίζονται σε επίπεδες, οβάλ πίστες αντί για τετράγωνες.

Οι παίκτες roller derby φορούν ρόλλερ με τέσσερις ρόδες, τα οποία μοιάζουν με τα κλασικά ρόλλερ. Οι παίκτες επιλέγουν το δικό τους όνομα, όταν αγωνίζονται, το οποίο λειτουργεί ως alter ego τους κατά τη διάρκεια του ντέρμπι. Επιπλέον, οι παίκτες προσθέτουν διάφορα κοσμητικά στη στολή τους, για παράδειγμα ζωηρό μακιγιάζ, βαφή προσώπου και δίχτυα.

Μιας και το derby skating απαιτεί μεγάλη σωματική δύναμη, η χρήση προστατευτικών είναι απαραίτητη. Παρόλο που απαιτεί μεγάλη σωματική δύναμη και εμπειρία, υπάρχουν και πρωταθλήματα junior για αρχάριους παίκτες.

Τι είναι τα πατίνια για Roller Derby;

Τα πατίνια για Roller Derby έχουν σχεδιαστεί για να σας προσφέρουν ευελιξία στο πατινάζ όταν λαμβάνετε μέρος σε έναν αγώνα roller derby. Τα πατίνια για Roller Derby έχουν χαμηλό κόψιμο και κοντό μεταξόνιο, τα οποία προσφέρουν περισσότερη κίνηση και ευελιξία. Τα πατίνια διαθέτουν εσωτερική επένδυση για να άνετη εφαρμογή και προστασία από τυχόν σκληρές προσκρούσεις.

Τα πατίνια για Roller Derby είναι κατασκευασμένα από δέρμα, αλλά και τεχνητό δέρμα από νάιλον κατάλληλο για vegan, εξασφαλίζοντας ποιοτικές και ανθεκτικές μπότες.

Πώς πρέπει να εφαρμόζουν τα πατίνια για Roller Derby;

Τα πατίνια derby είναι σημαντικό να έχουν σφιχτή εφαρμογή, αλλά ταυτόχρονα να μη σφίγγουν τα πόδια σας. Ανάλογα με το μοντέλο, ορισμένα πατίνια μπορούν να διαμορφωθούν με τη θερμότητα ώστε να έχουν την τέλεια εφαρμογή στα πόδια σας. Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε το κάθε μοντέλο πριν δοκιμάσετε τη θερμική διαμόρφωση.

Δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος των roller derby που πρέπει να αγοράσετε; Θυμηθείτε πως όλες οι μάρκες κατασκευάζουν ελαφρώς διαφορετικά τα πατίνια τους, επομένως δεν μπορούμε να γενικεύσουμε την επιλογή μεγέθους, για το αν πρέπει να επιλέξετε μεγαλύτερο ή μικρότερο μέγεθος από αυτό που φοράτε κανονικά. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε τον πίνακα μεγεθών του κάθε μοντέλου για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε τη σωστή εφαρμογή.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα πατίνια για derby και τις ρόδες τους, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το πώς να επιλέξετε πατίνια Roller Derby.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις