Χαρούμενη ημέρα Αγίου Βαλεντίνου
Προσφορές και εκπτώσεις  -  Προβολή προσφορών
×
Μενού

Freeskating

Τι είναι το Freestyle Inline Skating και σε ποιους απευθύνεται;

Το Freeskating, γνωστό και ως freestyle inline skating ή urban skating, είναι ένα είδος πατινάζ το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στις κατηγορίες του fitness skating και aggressive skating. Αυτό το ιδιαίτερο στυλ εκτελείται συχνά σε πόλεις και σε αστικό περιβάλλον. Τα ρόλλερ έχουν σκληρές μπότες για να αντέχουν τις κρούσεις και τα ψηλά άλματα και να παρέχουν καλύτερη στήριξη στους αστραγάλους. Τα Freeskates προτιμούνται συχνά από προχωρημένους αλλά και από αρχάριους οι οποίοι ρολλάρουν για πρώτη φορά.

Στυλ Freeskating: Urban και Slalom

Αυτά τα είδη ρόλλερ είναι από τα πιο ευέλικτα που υπάρχουν. Προσφέρουν την ίδια κινητικότητα και ταχύτητα με τα κανονικά ρόλλερ αλλά μπορούν και να χρησιμοποιηθούν για πατινάζ στην πόλη ή σλάλομ.

URBAN SKATING

Σε αυτό το στυλ πατινάζ, οι σκέιτερς χρησιμοποιούν τα freeskates είτε για βόλτες στην πόλη ή για κόλπα όπως στο aggressive skating. Στο urban skating, οι αναβάτες συχνά προτιμούν ρόδες μεγέθους 90mm έως και 110mm, καθώς διευκολύνουν στον έλεγχο των ρόλλερ στις πιο δύσκολες επιφάνειες της πόλης.

SLALOM SKATING

Το slalom skating εκτελείται σε λείες επιφάνειες και απαιτεί ένα εξαιρετικά τεχνικό στυλ, όπου οι αναβάτες εκτελούν απότομες στροφές και κόλπα σε κώνους οι οποίοι βρίσκονται σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Οι έμπειροι slalom σκέιτερς κάνουν κινήσεις σε στυλ χορού καθώς περνούν ανάμεσα στους κώνους, κατά τη διάρκεια άσκησης αλλά και διαγωνισμών πατινάζ. Στο συγκεκριμένο στυλ πατινάζ, οι σκέιτερς χρησιμοποιούν ρόδες μεγέθους 76mm, 80mm ή 84mm στα ρόλλερ τους, οι οποίες τους παρέχουν την ευελιξία που απαιτείται για τα κόλπα.

Είναι το Freeskating κατάλληλο για εσάς;

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το freestyle skating και να αρχίσετε να μαθαίνετε πώς να ρολλάρετε στην πόλη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέρος που ζείτε. Παρόλο που τα ρόλλερ που χρησιμοποιούνται για αυτό το στυλ είναι αρκετά ευέλικτα, αυτό το στυλ πατινάζ είναι το καλύτερο για τους σκέιτερ που ζουν σε πόλεις, αλλά και πόλεις με μεγάλους επίπεδους δρόμους. Οι προαστιακές περιοχές ή οι μεγάλοι χώροι στάθμευσης είναι επίσης φοβερό περιβάλλον για να κάνετε freestyle skating.

Εάν θεωρείτε πως είστε περισσότερο fitness σκέιτερ και προτιμάτε τις μακρινές βόλτες στην ύπαιθρο, τότε τα freeskates μπορούν επίσης να σας προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία. Ειδικά αν ψάχνετε για ένα γερό ζευγάρι ρόλλερ όπου μεταφέρει βέλτιστα τη δύναμη και να έχει αρκετά καλή επιτάχυνση, τότε είναι η καλύτερη επιλογή.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τα inline ρόλλερ; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό αγοράς για ρόλλερ: Τι είδους ρόλλερ πρέπει να επιλέξω;

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις