×
Μενού

Roller Skating

Τι είναι το Roller Skating;

Το Roller Skating, το οποίο ονομάζεται και quad skating, είναι ένα ψυχαγωγικό ή ανταγωνιστικό άθλημα στο οποίο οι συμμετέχοντες κινούνται πάνω σε ρινγκ ή λείες επιφάνειες χρησιμοποιώντας ειδικές μπότες, εξοπλισμένες με τέσσερις ρόδες. Το roller skating μπορεί επίσης να γίνει σε δρόμους, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους. Ως άθλημα, το roller skating περιλαμβάνει διάφορους κλάδους, όπως το speed skating, το καλλιτεχνικό πατινάζ και το ρυθμικό πατινάζ.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το άθλημα χρησιμοποιούν πατίνια, με ειδικές μπότες που διαθέτουν δύο ρόδες μπροστά και δύο πίσω. Τοποθετούνται επάνω ακριβώς όπως τοποθετούνται οι ρόδες σε ένα skateboard. Τα πατίνια διαθέτουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη ανάλογα με το είδος και στυλ που σας ενδιαφέρει. Τα πατίνια με 4 ρόδες διαθέτουν συνήθως ζωντανά και φωτεινά χρώματα και το φρένο βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μπότας.

Οφέλη από το Roller Skating

Το Roller Skating δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική δραστηριότητα όπου μπορούν να ασκηθούν άτομα όλων των ηλικιών, αλλά είναι και μια καλή αερόβια άσκηση. Όπως το τζόκινγκ, έτσι και το roller skating βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, δυναμώνει τους μυς και καίει θερμίδες. Αυτό το άθλημα λειτουργεί κυρίως με τους μυς των ποδιών σας, τους γλουτούς αλλά και με το υπόλοιπο σώμα σας και προκαλεί λιγότερη επιβάρυνση και τριβή στις αρθρώσεις σε σχέση με το τρέξιμο.

Όπως κάθε άλλη σωματική δραστηριότητα, το quad skating είναι μια καλή άσκηση, η οποία ανακουφίζει από το άγχος. Ανανεώνει το νου σας, βελτιώνει τη διάθεσή σας και βοηθά επίσης τα παιδιά να μάθουν πιο γρήγορα πατινάζ. Επιπλέον, το roller skating βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό, εκπαιδεύει τον εγκέφαλό σας να παραμένει επικεντρωμένος, ενισχύοντας τη συγκέντρωσή σας και κρατώντας σας διανοητικά οξυμένους καθώς μεγαλώνετε.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τα πατίνια; Ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό αγοράς μας για πατίνια.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις