×
Μενού

Πέδιλα Σκι All Mountain

  Φίλτρα
Brands
Μήκος
Πλάτος μέσης
Φύλο
Δέστρες
Επίπεδο
Προηγούμενο
Επόμενο
Σελίδα 1 στα 2

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πέδιλα σκι all mountain - Προτερήματα

Όπως υπονοεί και το όνομα τους, τα πέδιλα σκι all mountain είναι ευέλικτα και είναι κατάλληλα για σκι εντός και εκτός πίστας, μερικές φορές και για πάρκο. Τα πέδιλα σκι all mountain είναι για όσους θέλουν να δοκιμαστούν σε διαφορετικά είδη και στυλ σκι. Έτσι, αντί να αγοράσετε διαφορετικά πέδιλα για κάθε είδος, μπορείτε να πάρετε all mountain και να χρησιμοποιήσετε για σχεδόν τα πάντα. Βέβαια αν σας αρέσει κυρίως να κάνετε tricks ή να συμμετέχετε σε αγώνες downhill, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Γενικά τα πέδιλα σκι all mountain είναι αρκετά φαρδιά και οι άκρες τους είναι ανασηκωμένες, πράγμα που σας διευκολύνει όταν κάνετε σκι εκτός πίστας. Είναι όμως κατάλληλα και και για πίστα. Ο κανόνας είναι ότι αν κάνετε σκι εντός πίστας, τα στενά σκι είναι συνήθως καλύτερη επιλογή ενώ αντίθετα τα πιο φαρδιά πέδιλα είναι καλύτερα για σκι εκτός πίστας. Αν κάνετε σκι και εντός και εκτός πίστας, τότε είναι καλή ιδέα να επιλέξετε πέδιλα all mountain με μεσαίο φάρδος μιας και τα συγκεκριμένα είναι συνήθως κατάλληλα και για τα δύο.

Το προφίλ στα περισσότερα all mountain skis είναι ένας συνδυασμός Camber και Rocker επειδή πρέπει να έχουν καλή απόδοση σε διαφορετικές κατηγορίες σκι. Παρ’ όλα αυτά, κάποια μοντέλα all mountain έχουν είτε Camber είτε Rocker.

Διαφορές στα πέδιλα σκι Backcountry και All Mountain

Η κατασκευή των all mountain skis πρέπει να είναι ευέλικτη για να μπορούν να χρησιμοποιούνται για διαφορετικές κατηγορίες σκι. Έτσι, δανείζονται στοιχεία από άλλα είδη σκι όπως τα backcountry ή τα twintip. Τα πέδιλα backcountry είναι φαρδιά για να μπορείτε να παραμένετε πάνω στο χιόνι. Τα πέδιλα σκι backcountry, γνωστά και ως freeride ή off-piste, είναι σχεδιασμένα για φρέσκια πούδρα εκτός πίστας. Συνήθως το φάρδος κάτω από το πόδι θα είναι 100 mm ή παραπάνω. Κάποια από τα σκι στην κατηγορία all mountain είναι κατάλληλα και για backcountry - αυτό μπορείτε να το δείτε στη περιγραφή του κάθε προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα στην περιγραφή του κάθε προϊόντος για να δείτε πόσο κατάλληλο είναι για την κάθε κατηγορία και τι προφίλ έχει.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις