×
Μενού

Kick Wax

  Φίλτρα
Brands
Θερμοκρασία
Περιεκτικότητα φθορίου

Το Kick Wax είναι για κλασικά Cross Country Ski

Το κερί Kick wax, επίσης γνωστό ως κερί πρόσφυσης, χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά κλασικά σκι cross country για να προσκολλάται στο χιόνι, ώστε ο σκιέρ να μπορεί να γλιστράει προς τα εμπρός. Όσο πιο αποτελεσματικό είναι το κερί, τόσο πιο αποδοτικός θα είναι ο σκιέρ. Υπάρχουν διαθέσιμα διαφορετικά κεριά για διαφορετικές θερμοκρασίες χιονιού. Πολλά προϊόντα κεριού για κλασικό σκι δίνουν ένα εύρος θερμοκρασιών στο οποίο λειτουργούν καλύτερα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν τα σκι σας είναι κερωμένα ή χωρίς κερί, καθώς τα τελευταία δεν απαιτούν κερί. Τα κλασικά σκι που έχουν συνθετικά δέρματα ή ψαροκάλυπτρα για τις ζώνες κλωτσιάς δεν απαιτούν κερί και είναι πιο βολικά για τους αρχάριους.

Πώς εφαρμόζω το Kick Wax;

Η εφαρμογή κεριού για σκι cross country είναι μια απλή διαδικασία που μπορείτε να κάνετε πριν βγείτε στο χιόνι. Μπορείτε να εφαρμόσετε το κερί στις βάσεις των σκι με κραγιόν στο στικ κεριού στη ζώνη κλωτσιάς, γνωστή και ως τσέπη κεριού. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κάθε φορά (συνολικά 3 στρώματα) και μετά από κάθε στρώμα, θα πρέπει να εξομαλύνετε το κερί με κάποιο κατάλληλο γυαλόχαρτο ή αφρώδη φελλό. Μόλις η τελευταία στρώση είναι λεία, τότε έχετε τελειώσει.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι κεριού που μπορείτε να εφαρμόσετε στο κάτω μέρος των σκι σας για να βελτιώσετε την απόδοση. Το κερί Klister χρησιμοποιείται σε συνθήκες χιονιού που είναι πολύ ολισθηρές για το κανονικό κερί κλωτσιάς. Το κερί ολίσθησης εφαρμόζεται στη βάση των σκι εκτός της ζώνης λάκτισμα. Αυτό γίνεται για να επιτρέπει στα σκι να γλιστρούν ομαλά προς τα εμπρός.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις