Χαρούμενη ημέρα Αγίου Βαλεντίνου
Προσφορές και εκπτώσεις  -  Προβολή προσφορών
×
Μενού

Inline Rollers

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Inline rollers για fitness & rollers στην πόλη

Τα inline rollers που θα βρείτε σε αυτήν την κατηγορία είναι κατάλληλα για ενήλικες και νέους που θέλουν να κάνουν rollers για fitness και στην πόλη. Τα rollers inline είναι γνωστά για την άνεση και τη στήριξη τους. Με τα fitness inline rollers μπορείτε να διανύσετε μικρές και μεσαίες αποστάσεις. Είναι επίσης μια καλή εναλλακτική του τρεξίματος, καθώς με τα fitness inline rollers αυξάνετε το μεταβολισμό σας και γυμνάζετε τους μύες σας χωρίς όμως να επιβαρύνετε τις αρθρώσεις σας

Χαρακτηριστικά των rollers inline

Στα inline rollers οι ρόδες είναι τοποθετημένες η μία πίσω από την άλλη σε σειρά, σε αντίθεση με τα πατίνια με 4 ρόδες όπου οι ρόδες είναι τοποθετημένες μπροστά και πίσω ανά ζεύγη, Τα περισσότερα fitness rollers έχουν σχετικά μεγάλες ρόδες με μεσαία σκληρότητα κι έτσι είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε μεγάλη ταχύτητα και να έχετε ταυτόχρονα πολύ καλό κράτημα. Για fitness, συνιστούμε να πάρετε ρόδες με μέγεθος 90-100 ακόμα και 110 mm. Για rollers στην πόλη, συνιστούμε να πάρετε μικρότερες ρόδες με μέγεθος 80-84mm. Με αυτό το μέγεθος είναι πιο εύκολο να σταματήσετε και να στρίψετε. Η μπότα στα inline rollers είναι ψηλή για να προστατεύει τον αστράγαλο - πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό ειδικά για τους αρχάριους που χρειάζονται παραπάνω σταθερότητα.

Εδώ και πολλά χρόνια, τα rollers inline είναι ο πιο δημοφιλής τύπος rollers και εξαιτίας της υψηλής ζήτησης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού για inline rollers στην αγορά.

Η τεχνική και το στυλ όταν κάνετε inline rollers είναι παρόμοια με αυτή στο πατινάζ και γι’αυτό το λόγο, πολλοί προτιμούν inline rollers από τα πατίνια με 4 ρόδες. Αυτή η ομοιότητα φαίνεται στο hockey: μπορείτε να παίξετε hockey και με rollers inline και με παγοπέδιλα.

Rollers inline για διάφορα αθλήματα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι inline rollers - ο καθένας και για ένα άλλο άθλημα roller. Αν δε ψάχνετε για fitness rollers αλλά για ένα ζευγάρι για συγκεκριμένο άθλημα, ρίξτε μια ματιά στις άλλες κατηγορίες: Aggressive, Speed, Roller hockey, Nordic or Freeskates.

Η ιστορία των inline rollers

Τη δεκαετία του ‘80 η Roces και η Rollerblade δημιούργησαν rollers με τη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα. Όμως τα πρώτα καταγεγραμμένα rollers inline εμφανίστηκαν τον 18ο αιώνα στο Λονδίνο όταν ο εφευρέτης John Joseph Merlin τα χρησιμοποίησε για να προσελκύσει κόσμο στα εγκαίνια του νέου του μουσείου. Τα rollers είχαν ρόδες τοποθετημένες στη σειρά όπως και στα σημερινά inline rollers αλλά δεν είχαν καθόλου φρένα και δε μπορούσαν να στρίψουν, έτσι η όλη ιστορία κατέληξε σε μια σύγκρουση με ένα τοίχο με καθρέφτες.

Τα inline rollers πατενταρίστηκαν για πρώτη φορά το 1819, αλλά και αυτά δεν είχαν φρένο και δε μπορούσαν να μιμηθούν τις κινήσεις στο πατινάζ - που ήταν και ο στόχος. Διάφορες προσπάθειες έγιναν για να κατασκευαστούν καλά και σταθερά inline rollers, αλλά σταμάτησαν όταν εμφανίστηκαν τα πατίνια με 4 ρόδες το 1860 και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το 1980, όταν τα inline rollers πήραν τη σημερινή τους μορφή

Η Roces ήταν η πρώτη εταιρεία που κατασκεύασε μαζικά rollers inline αλλά η Rollerblade ήταν αυτή που μέσα από τις διαφημίσεις της τα έκανε δημοφιλή. Γι’ αυτό το λόγο σε πολλές χώρες τα inline rollers είναι γνωστά και ως rollerblades.

Για περισσότερες συμβουλές ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό αγοράς inline rollers.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις