×
Μενού

Ρόδες για speedskate

  Φίλτρα
Brands
Διάμετρος
Σκληρότητα ρόδας
Υλικό πυρήνα

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι είναι οι τροχοί Speed Skate;

Οι ρόδες ταχύτητας ή αγώνα skate είναι ένας εξειδικευμένος τύπος ρόδας που προορίζονται για εκείνους τους αθλητές inline skaters που συμμετέχουν σε μαραθώνιους, αγώνες ή που θέλουν να κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο δρόμο.

Σε σύγκριση με τιςrecreational skate ρόδες, οι ρόδες του inline speed skate είναι συνήθως μεγαλύτερες και σκληρότερες. Διαθέτοντας ένα μυτερό προφίλ για να μειωθεί η ποσότητα τριβής στο δρόμο, αυτός ο τύπος ρόδας θα μοιράσει τη μεγαλύτερη ταχύτητα από οποιονδήποτε άλλη ρόδα.

Πώς να επιλέξετε τις σωστές ρόδες Speed Skate

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρετε είναι τι θέλετε να πετύχετε με ένα νέο σετ τροχών ταχύτητας. Αυτές οι ρόδες διαθέτουν τέσσερις διαμέτρους - 90mm, 100mm, 110mm και 125mm. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να κάνετε skate.

Οι ρόδες inline skate 90mm συνιστώνται για αρχάριους και παιδιά λόγω της μεγαλύτερης σταθερότητας και ευελιξίας τους. Οι ρόδες inline skate 100mm και 110mm χορηγούν υψηλότερες ταχύτητες και είναι ιδανικοί τόσο για περιστασιακούς πατινέρ ταχύτητας όσο και για ανταγωνιστές. Τέλος, οι ρόδες inline skate 125mm χρησιμοποιούνται από τους μαραθωνοδρόμους για να επιτύχουν τις υψηλότερες ταχύτητες και να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Speed Wheels vs Roller Blade Ρόδες

Όπως αναφέρθηκε, οι ρόδες του speed skate είναι μεγαλύτεροι και σκληρότεροι από τις ρόδες του roller blade. Οι τροχοί των ρολερικών λεπίδων έχουν μέγεθος μεταξύ 70mm και 90mm και είναι πιο μαλακοί για να παρέχουν καλύτερη πρόσφυση στις περισσότερες εξωτερικές επιφάνειες. Από την άλλη πλευρά, τα speed wheels είναι πιο σκληρά από τους αντίστοιχες ρόδες "δρόμου" και προορίζονται για κύλιση σε εσωτερικά δάπεδα, παγοδρόμια και ομαλές αστικές επιφάνειες.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τις ρόδες του inline skate; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας Wheel Terms Explained.

Αν ψάχνετε για μικρότερες, πιο ψυχαγωγικές ρόδες, δείτε τις ρόδες Roller Blade Wheels και Freeskate Wheels.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις