×
Μενού

Εργαλεία Cross Country Ski & Εξοπλισμός συντήρησης σκι

Προηγούμενο
Επόμενο
Σελίδα 1 στα 2

Εργαλεία Cross Country Ski για να φροντίσετε τα σκι σας

Τα εργαλεία για το σκι cross country είναι απαραίτητα αν θέλετε να διατηρήσετε τα σκι cross country σε άριστη κατάσταση και να τα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Οι βάσεις των σκι μπορούν να φθαρούν αν δεν υποστούν σωστή επεξεργασία. Το μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, η έκθεση στην υγρασία σε διαφορετικές συνθήκες χιονιού και η βρωμιά μπορούν να επηρεάσουν τη ζώνη πρόσφυσης και ολίσθησης των σκι.

Η συντήρηση των σκι cross country περιλαμβάνει την αποτρίχωση με κερί, το ξύσιμο και το βούρτσισμα. Το καθαριστικό δέρματος Cross Country χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της βρωμιάς από τα δέρματα στα κλασικά σκι Cross Country. Ελέγξτε το Kick Wax και το Glide Wax αν δεν έχετε ήδη δει τη συλλογή κεριών cross country.

Πώς βουρτσίζετε τα σκι Cross Country;

Αφού έχετε αποτριχώσει τα σκι σας και έχετε αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του κεριού με μια ξύστρα σκι, είναι ώρα να χρησιμοποιήσετε τις βούρτσες σας. Οι βούρτσες για σκι cross country βοηθούν στην αφαίρεση του κεριού που δεν μπορεί να αφαιρέσει μια ξύστρα και δομούν τη βάση για να βελτιώσουν περαιτέρω την απόδοση του σκι.

Χρησιμοποιώντας μακριές κινήσεις, βουρτσίστε τα σκι από την άκρη προς την ουρά με μέτρια πίεση. Καθώς βουρτσίζετε, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τα μικρά σωματίδια κεριού που συγκεντρώνονται στο τέλος της διαδρομής σας. Συνεχίστε τη διαδικασία έως ότου δεν μπορείτε να δείτε πια καθόλου μικρή σκόνη κεριού. Μια νάιλον βούρτσα σκι είναι καλύτερη αν θα κάνετε σκι σε πολύ κρύες συνθήκες, ενώ μια ορειχάλκινη βούρτσα σκι θα προετοιμάσει καλύτερα τα σκι σας για πιο ζεστές συνθήκες. Η χρήση μιας βούρτσας σκι από τρίχες αλόγου είναι ένας καλός τρόπος για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία βουρτσίσματος, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Αν τα κερωμένα κλασικά σας σκι δυσκολεύονται σε συνθήκες υγρού και ζεστού χιονιού και δεν μπορούν να πιάσουν, δείτε το Klister Wax. Αυτό δίνει στη ζώνη κλωτσιάς επιπλέον πρόσφυση όταν το χιόνι είναι πολύ ολισθηρό.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις