Χαρούμενη ημέρα Αγίου Βαλεντίνου
Προσφορές και εκπτώσεις  -  Προβολή προσφορών
×
Μενού

Freeskates

  Φίλτρα
Χρώματα
Brands
Μέγεθος παπουτσιού
Διάμετρος ρόδας
Επίπεδο Δεξιότητας

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι είναι τα Freeskates;

Τα Freeskates, γνωστά και ως freestyle ρόλλερ και urban inline ρόλλερ, είναι ευέλικτα inline ρόλλερ τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως στις πόλεις. Παρέχουν μια πιο γερή υποστήριξη και ανθεκτικότητα από τα κανονικά ρόλλερ για fitness. Επιπλέον, οι μπότες τους διαθέτουν ψηλή υποστήριξη στον αστράγαλο και σκληρό περίβλημα σε συνδυασμό με ένα κοντό σκελετό, τα οποία παρέχουν στους σκέιτερ τη βέλτιστη υποστήριξη του αστραγάλου και τη μέγιστη ευελιξία, για να μπορούν να εκτελούν απότομες στροφές.

Τα Freeskates διαθέτουν ελαφρύ και γερό σκελετό αλουμινίου με τρεις ή τέσσερις ρόδες. Τα freestyle inline ρόλλερ μπορούν να έχουν είτε μικρές ή μεγάλες ρόδες, ανάλογα με τον τύπο του περιβάλλοντος στο οποίο κάνετε πατινάζ και τι ακριβώς θέλετε να κάνετε.

Πριν αγοράσετε freestyle ρόλλερ, θυμηθείτε να ελέγξετε τους οδηγούς μεγεθών, καθώς κάθε μάρκα κατασκευάζει διαφορετικές μπότες.

Επιλέγοντας τα σωστά Freeskates

Όπως σας αναφέραμε και προηγουμένως, το να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι ρόλλερ εξαρτάται κυρίως από το περιβάλλον στο οποίο σκοπεύετε να κάνετε πατινάζ αλλά και το είδος που θέλετε να κάνετε. Τα είδη του Freeskating μπορούν να χωριστούν σε slalom skating και urban skating.

Το slalom skating εκτελείται σε λείες επιφάνειες με στόχο να περάσει ανάμεσα σε κώνους με γρήγορες στροφές και άλματα. Οι ρόδες για slalom freeskate έχουν συνήθως διάμετρο 80mm - 84mm, καθώς παρέχουν γρήγορη επιτάχυνση και βέλτιστη κινητικότητα.

Το urban skating είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να κάνουν βόλτες στην πόλη και να τρέξουν με υψηλή ταχύτητα. Για το συγκεκριμένο είδος οι μεγαλύτερες ρόδες με μέγεθος μεταξύ 90mm - 125mm είναι η καλύτερη επιλογή για σκέιτερς. Οι μεγάλες ρόδες παρέχουν λιγότερη ευελιξία, όμως κυλούν ομαλά στις περισσότερες επιφάνειες καθιστώντας δυνατή τη διέλευση από δρόμους με πλακόστρωτα ή με κομμάτια γρασιδιού.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τα freeskates; Ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό αγοράς για Freeskate.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις