Χαρούμενη ημέρα Αγίου Βαλεντίνου
Προσφορές και εκπτώσεις  -  Προβολή προσφορών
×
Μενού

Inline Speed Skating

Τι είναι το Inline Speed Skating;

Το inline speed skating, γνωστό και ως speed skating, είναι μια μορφή πατινάζ όπου ο στόχος είναι να επιτευχθούν οι υψηλότερες δυνατές ταχύτητες. Το άθλημα είναι συχνά ανταγωνιστικό και οι σκέιτερ αγωνίζονται είτε μεμονωμένα ή σε ομάδες, με στόχο να επιτύχουν τον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Το race skating γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους και πραγματοποιείται σε πολλούς αθλητικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο. Η εξοικείωση με το inline speed skating απαιτεί αρκετή εξάσκηση, οπότε αξίζει να ασχοληθείτε και με άλλα είδη πατινάζ προτού το δοκιμάσετε. Οι race σκέιτερς χρησιμοποιούν μπότες με τρεις ή τέσσερις ρόδες. Επιπλέον, το inline speed skating δεν πρέπει να συγχέεται με το speed skating, το οποίο πραγματοποιείται στον πάγο.

Πόσο γρήγορα μπορείτε να τρέξετε με τα Speed Skates;

Οι επαγγελματίες inline σκέιτερς μπορούν να φτάσουν συχνά ταχύτητες άνω των 40 μιλίων/ώρα (64,37 χλμ./ώρα). Έχουν επίσης υπάρξει περιπτώσεις όπου οι σκέιτερς έφτασαν τα 70 μίλια/ώρα σε κατηφόρες.

Για να επιτευχθούν οι υψηλότερες δυνατές ταχύτητες, η τεχνική ενός inline speed σκέιτερ είναι ελαφρώς διαφορετική από τα άλλα είδη πατινάζ. Μιας και οι ρόδες που χρησιμοποιούνται είναι μεγαλύτερες, χρειάζεται περισσότερη δύναμη στα βήματα. Θα χρειαστεί να στρίψετε και να κουνήσετε τους γοφούς σας για να μεγιστοποιήσετε τη μεταφορά της δύναμης και ισχύος, κατά τη διάρκεια του πατινάζ. Επιπλέον, οι ωθήσεις πρέπει να είναι βαθύτερες και μεγαλύτερες για να παράγουν επαρκή ισχύ. Γενικά θεωρείται πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσετε ρόλλερ για speed skate και η συγκεκριμένη τεχνική του inline speed skating είναι μια εξαιρετική άσκηση καρδιο-γυμναστικής, η οποία γυμνάζει ολόκληρο το σώμα.

Πώς να ξεκινήσετε το Speed Skating

Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα και σίγουροι με το κλασικό inline skating προτού ξεκινήσετε το speed skating. Ενώ μπορείτε και στην αρχή να επιτύχετε μια αξιοπρεπή ταχύτητα με τα freeskates, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα ζευγάρι Speed Skates για να φτάσετε πιο μεγάλες ταχύτητες. Το speed skating σε εσωτερικούς χώρους πραγματοποιείται συνήθως πάνω σε ξύλινο δάπεδο πλαστικής επίστρωσης. Το speed skating σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κανονικό πεζοδρόμιο ή δρόμο.

Παρόλο που μπορείτε να εξασκήσετε το speed skating μόνοι σας, θα ήταν ακόμη καλύτερη ιδέα να γραφτείτε σε κάποιον τοπικό σύλλογο. ώστε να βοηθηθείτε στη βελτίωση της τεχνικής σας, αλλά και να βρείτε καλύτερα μέρη για εξάσκηση.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις