×
Μενού

Ποδήλατα ισορροπίας για παιδιά

Εύκολη εκμάθηση οδήγησης με ποδήλατα ισορροπίας

Εάν το παιδί σας μπορεί να περπατήσει, μπορεί και να χρησιμοποιήσει ένα ποδήλατο ισορροπίας. Το παιδί σας μπορεί να κάνει μια γρήγορη και εύκολη αρχή στην οδήγηση ποδηλάτου και αυτό μπορείτε να το πετύχετε με ένα νέο και διασκεδαστικό τρόπο.

Το ποδήλατο ισορροπίας για μικρά παιδιά. γνωστό και ως push bike, είναι ένας τέλειος τρόπος για να διδάξετε τα πρώτα βήματα της ποδηλασίας με πετάλια. Επιτρέπει στο παιδί σας να βρει σιγά σιγά το σημείο ισορροπίας, χωρίς να κινδυνεύει να πέσει. Το πρώτο βήμα είναι να μάθει να περπατά με το ποδήλατο ανάμεσα στα πόδια του. Το επόμενο βήμα είναι να καθίσει και να παίρνει φόρα με τα πόδια για να προχωρήσει. Σε πολύ μικρό χρονικά διάστημα το παιδί σας θα σηκώνει τα πόδια από το έδαφος κυλώντας όλο και περισσότερο.

Συνιστούμε πάντα τη χρήση κράνους, ως ελάχιστο προστατευτικό εξοπλισμό, παρά τον χαμηλό κίνδυνο πτώσης. Επιπλέον, οι αγκώνες εκτίθενται σε περίπτωση πτώσης, επομένως η χρήση επιαγκωνίδων συνιστάται στα πρώτα βήματα του παιδιού σας.

Σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να βρείτε πολύ καλές επιλογές από υπέροχα και φθηνά ποδήλατα ισορροπίας για παιδιά. Όλα τα παιδικά ποδήλατα ισορροπίας είναι για αγόρια και κορίτσια.

Διαφορά μεταξύ ποδηλάτων ισορροπίας για μικρά παιδιά & ποδηλάτων με βοηθητικές ρόδες

Τα ποδήλατα ισορροπίας για παιδιά είναι επίσης γνωστά ως toddler bikes ή push bikes.

Σε ένα ποδήλατο ισορροπίας για μικρά παιδιά, το παιδί οδηγεί όπως θα έκανε και με ένα ποδήλατο με πετάλια. Η διαφορά τους είναι πως τα push bikes βοηθάνε στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων και της ισορροπίας ενός παιδιού.

Θα σας συνιστούσαμε επίσης να επιλέξετε ένα ποδήλατο ισορροπίας για μικρά παιδιά αντί ενός ποδηλάτου με πετάλια, καθώς οι βοηθητικές ρόδες έχουν την τάση να χτυπούν τα πόδια του μικρού αναβάτη όταν πρέπει να ξεκινήσει. Το να έχει τα πόδια του/της στο έδαφος, είναι λιγότερο φοβιστική εμπειρία για το μικρό παιδί, από το να ακουμπάει τα πόδια πάνω στα πετάλια. Τα πόδια είναι ελεύθερα και έτοιμα να αντιδράσουν πιο γρήγορα σε μια πτώση.

Το χαμηλότερο βάρος των ποδηλάτων ισορροπίας είναι επίσης ένα πλεονέκτημα, καθώς τα παιδιά μπορούν εύκολα να σηκώσουν το ποδήλατο πάνω από εμπόδια χωρίς να χρειάζεται να επέμβει ο γονιός για να το σηκώσει στο πεζοδρόμιο. Κόλλησε το παιδί με το ποδήλατο; Απλά σταθείτε και απολαύστε την επιτυχία του παιδιού σας, δείτε με πόση ευκολία θα απελευθερωθεί από το ποδήλατο και θα προσπεράσει τα εμπόδια, χωρίς απογοήτευση, αλλά με το βλέμμα της επιτυχίας και του επιτεύγματος ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Από το ποδήλατο ισορροπίας στο κανονικό ποδήλατο με πετάλια

Δεδομένου ότι ένα push bike είναι βασικά ένα κανονικό ποδήλατο χωρίς πετάλια, η αναβάθμιση του σε ένα κανονικό αποτελεί μικρότερο βήμα από το να περάσει κατευθείαν σε ένα ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.

Όταν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για το ποδήλατο ισορροπίας και πρέπει να αλλάξει σε κανονικό ποδήλατο με πετάλια, τότε σας δίνουμε την εξής συμβουλή: Αφαιρέσετε τα πετάλια και δέστε τους βραχίονες των πεταλιών στον σκελετό με ταινία. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί σας θα μπορέσει να συνηθίσει το μεγαλύτερο ποδήλατο προτού σκεφτεί τα πετάλια. Όταν υπάρχει ισορροπία στο μεγάλο ποδήλατο, τότε η εφαρμογή των πεταλιών θα είναι εύκολη.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις