×
Μενού

Ρουλεμάν skateboard

  Φίλτρα
Brands
Ακρίβεια ρουλεμάν
Τύπος ρουλεμάν
Spacers
Λίπανση

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τα ρουλεμάν του skateboard κρατούν το σανίδι σας κυλιόμενο

Τα ρουλεμάν του skateboard είναι κυλινδρικά μέρη στο εσωτερικό του τροχού που περιστρέφουν τον άξονα. Ανεξάρτητα από το μικρό τους μέγεθος, τα ρουλεμάν του πατινάζ έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο καλά κυλάνε οι ρόδες σας και στην απόδοσή σας. Η κατασκευή τους είναι σχετικά πολύπλοκη και κάθε ρουλεμάν αποτελείται από τον εσωτερικό και τον εξωτερικό δακτύλιο, τον συγκρατητήρα, τις σφαίρες ρουλεμάν και την ασπίδα.

Τα ρουλεμάν skateboard είναι γενικής χρήσης, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ρουλεμάν skateboard ταιριάζει σε κάθε τροχό skateboard. Θα χρειαστείτε δύο ρουλεμάν ανά τροχό, άρα οκτώ ανά skateboard, και αποστάτες για να καλύψετε το κενό μεταξύ των ρουλεμάν.

Τι ρουλεμάν για skateboard πρέπει να πάρω;

Όταν αναζητάτε νέα ρουλεμάν για skateboard, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους παράγοντες: ακρίβεια (βαθμολογία ABEC), λίπανση, υλικό και ασπίδα/σφραγίδα του ρουλεμάν.

Μια συνηθισμένη παρανόηση είναι ότι πρέπει να επιλέγετε ρουλεμάν με υψηλή βαθμολογία ABEC ανεξάρτητα από το στυλ του skateboard σας. Η κλίμακα κυμαίνεται από το 1 έως το 9. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη ακρίβεια και "κύλιση" υπάρχει.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα απαραίτητο να επιλέγετε ρουλεμάν με υψηλή βαθμολογία. Για παράδειγμα, αν ασχολείστε με το σκέιτμπορντ δρόμου, τότε ένα κανονικό ρουλεμάν ABEC 5 θα πρέπει να κάνει τη δουλειά. Αν συνήθως κάνετε vert, τότε μπορεί να έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε ένα ρουλεμάν ABEC 7 ή 9, ώστε να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητά σας για να μπορείτε να έχετε αρκετό χρόνο αέρα για τα κόλπα σας. Επιπλέον, αξίζει να θυμάστε ότι δεν χρησιμοποιούν όλες οι μάρκες την κλίμακα ABEC για τη μέτρηση της ακρίβειας των ρουλεμάν.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποια ρουλεμάν να επιλέξετε; Μη διστάσετε να επισκεφθείτε τον αναλυτικό οδηγό μας για την αγορά ρουλεμάν.

Πότε να αντικαταστήσετε τα ρουλεμάν skateboard

Το skateboarding μπορεί να είναι σκληρό για τα ρουλεμάν με όλα τα χτυπήματα, τις κρούσεις και τη βρωμιά από τις επιφάνειες. Αυτά μπορούν εύκολα να προκαλέσουν ζημιά στα ρουλεμάν του skate σας και να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοσή σας. Επιπλέον, η οδήγηση μιας σανίδας με δυνατά, κροταλίζοντα ρουλεμάν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αντικατάσταση των ρουλεμάν κάθε τόσο είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη σανίδα σας φρέσκια και τους τροχούς να κυλούν ομαλά. Τα σετ ρουλεμάν είναι επίσης σχετικά φθηνά, οπότε η απόκτηση ενός επιπλέον σετ στο σπίτι δεν θα επιβαρύνει πολύ τον προϋπολογισμό.

Ωστόσο, αν αντιμετωπίζετε χαμηλή απόδοση από τα ρουλεμάν του skateboard σας, ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε έναν καλό καθαρισμό πριν αγοράσετε καινούργια. Μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό από τον οδηγό μας Καθαρισμός και λίπανση ρουλεμάν.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις