×
Μενού

Skimboards

  Φίλτρα
Brands
Μήκος
Προηγούμενο
Επόμενο
Σελίδα 1 στα 2

Skimboard basics

Στο skimboard ξεκινάτε με τη σανίδα σας από την ακτή για να βρείτε ένα κύμα και να το σερφάρετε μέχρι να γυρίσετε πίσω στην παραλία. Μπορείτε να κάνετε skimboard και στα ρηχά, χωρίς να κυνηγάτε κύματα (flatland).

Οπότε στο skimboard ο σκοπός δεν είναι πόνο να σερφάρετε πάνω στο τέλειο κύμα. Στο flatland skimboard μπορείτε να κάνετε διάφορα κόλπα στα ρηχά, βγαλμένα από τον κόσμο του σκέιτ όπως: shove-it, kick flip και φυσικά ollie. Επίσης, οι skimboarders χρησιμοποιούν flyouts για να κάνουν κόλπα.

Τι ακριβώς είναι το skimboard

Το skimboard μοιάζει αρκετά με μία μικρή σανίδα του σερφ, χωρίς πτερύγια και λουρί. Σε αυτή την κατηγορία, θα βρείτε πολλά διαφορετικά skimboards σε διάφορα χρώματα και σχέδια και φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά όπως ξύλο, υαλοβάμβακα και ανθρακοΐνες.

Η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική όταν κάνετε skimboard

Ένα είναι σίγουρο στο skimboard: όσο πιο γρήγορα πάτε, τόσο περισσότερη πλευστότητα θα έχετε. Για παράδειγμα, όταν οδηγείτε αυτοκίνητο και περνάτε από μια λακούβα με νερό, αν έχετε μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητο θα “επιπλεύσει” αντί να περάσει μέσα από τα νερά.

Οπότε αν θέλετε να γλιστράτε με τη σανίδα σας πάνω στο νερό, πρέπει να πηγαίνετε γρήγορα.

Είναι πιο εύκολο να κάνετε skimboard στα ρηχά επειδή τα ρηχά νερά έχουν μικροσκοπικές δίνες οι οποίες βοηθούν τη σανίδα σας να επιπλεύσει. Επίσης, επειδή η σανίδα σας είναι πολύ κοντά στο έδαφος, όταν “μετακινείτε” το νερό με τις κινήσεις, το έδαφος σπρώχνει το νερό προς τα πάνω και έτσι έχετε ένα ακόμα νόμο της φυσικής με το μέρος σας.

Σε κάθε περίπτωση το skimboard είναι ένα πολύ διασκεδαστικό άθλημα το οποίο αξίζει να δοκιμάσετε!

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις