Χαρούμενη ημέρα Αγίου Βαλεντίνου
Προσφορές και εκπτώσεις  -  Προβολή προσφορών
×
Μενού

Roller Hockey - Inline Hockey

Τι είναι το Roller Hockey και πώς παίζεται;

Το Roller Hockey, γνωστό και ως inline hockey ή street hockey, είναι ένα άθλημα υψηλής ταχύτητας το οποίο προέρχεται από το χόκεϊ πάγου και παίζεται πάνω σε σκληρές και λείες επιφάνειες. Στο συγκεκριμένο άθλημα, οι παίκτες χρησιμοποιούν ρόλλερ για να κινούνται και μπαστούνια χόκεϊ για να χτυπούν μια σκληρή πλαστική μπάλα ή ένα πακ στο τέρμα των αντιπάλων τους. Κάθε ομάδα αποτελείται από πέντε παίκτες συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα και παρότι θεωρείται άθλημα επαφής, το body checking απαγορεύεται.

Εξοπλισμός Roller Hockey και Αναγκαίος Εξοπλισμός

Δεδομένου ότι το street hockey είναι ένα γρήγορο άθλημα, μπορεί να υπάρξει σωματική επαφή μεταξύ των παικτών η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Για το λόγο αυτό, οι παίκτες του roller hockey πρέπει να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, ο οποίος επιβάλλεται σε όλους τους επίσημους αγώνες. Ο προστατευτικός εξοπλισμός περιλαμβάνει κράνος, επιαγκωνίδες, προστατευτικά γάντια, προστατευτικά ώμου, και επικαλαμίδες.

Τα ρόλλερ για χόκεϊ (ρόλλερ για inline hockey) είναι σκληρά, ελαφριά και μοιάζουν πολύ με τα ρόλλερ για χόκεϊ στον πάγο. Διαθέτουν μικρές ρόδες και προσφέρουν στους παίκτες γρήγορη επιτάχυνση και δυνατότητα να εκτελούν γρήγορες στροφές.

Οι παίκτες χρησιμοποιούν επίσης ένα μπαστούνι από ξύλο ή σύνθετα υλικά. Οι διαστάσεις του μπαστουνιού διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του κάθε παίκτη. Το μπαστούνι δεν πρέπει να έχει πλάτος μεγαλύτερο από 5 cm ή βάρος πάνω από 500g.

Πού μπορείτε να παίξετε Roller Hockey;

Το επαγγελματικό inline hockey εφευρέθηκε στο Λονδίνο και παίζεται σε ένα ρινγκ ορθογώνιου σχήματος, του οποίου η επιφάνεια είναι συνήθως είτε από ξύλο ή από τσιμέντο. Η επιφάνεια του παιχνιδιού περιβάλλεται από τοιχώματα για να χωρίζει τους θεατές αλλά και να κρατάει το πακ ή την μπάλα μέσα στο ρινγκ.

Ωστόσο, οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παίξετε roller hockey. Μπορείτε πάντα να συγκεντρωθείτε με φίλους, ώστε να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στο πατινάζ και να δοκιμάσετε αυτό το καταπληκτικό άθλημα πριν γραφτείτε σε κάποιον σύλλογο. Το roller hockey είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική δραστηριότητα που απαιτεί μόνο δύο άτομα και έναν στόχο για να κυριαρχήσετε στις τεχνικές πάσας και βολής.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις