Χειμερινές εκπτώσεις
Τέλος σεζόν με χειμερινές εκπτώσεις   -  Χρησιμοποιήστε τον εκπτωτικό κωδικό WINTER10  -  Κάντε κλικ εδώ
×
Μενού

Παγοπέδιλα Καλλιτεχνικού Πατινάζ

  Φίλτρα
Brands
Μέγεθος παπουτσιού
Υλικό μπότας

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Παγοπέδιλα καλλιτεχνικού πατινάζ - χαρακτηριστικά

Τα παγοπέδιλα καλλιτεχνικού πατινάζ (figure ice skates στα αγγλικά) χρησιμοποιούνται φυσικά στο άθλημα του καλλιτεχνικού πατινάζ. Σχεδιαστικά, έχουν περισσότερο στυλ και φινέτσα σε σχέση με τα συμβατικά παγοπέδιλα. Επιπλέον, οι μπότες στα παγοπέδιλα καλλιτεχνικού πατινάζ έχουν λιγότερη εσωτερική επένδυση από τα συμβατικά παγοπέδιλα.

Οι μπότες στα παγοπέδιλα καλλιτεχνικού πατινάζ ανεβαίνουν μέχρι τον αστράγαλο και δένουν συνήθως με κορδόνια. Πολλά παγοπέδιλα στις μέρες μας είναι φτιαγμένα από συνθετικό δέρμα ή PVC. Το συνθετικό δέρμα είναι πιο γερό και ελαφρύ από το φυσικό δέρμα κι αυτό βοηθάει πολύ όταν κάνετε φιγούρες. Επίσης, επειδή η σωστή εφαρμογή είναι πολύ σημαντική, πολλοί “διαμορφώνουν” τα παγοπέδιλα ώστε να εφαρμόζουν απόλυτα με το σχήμα του ποδιού τους.

Τα παγοπέδιλα καλλιτεχνικού έχουν λάμες από ατσάλι. Αν κοιτάξετε τα παγοπέδιλα από το πλάι, θα δείτε ότι οι λάμες είναι ελαφρώς καμπυλωμένες. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό τους είναι τα “δοντάκια” που έχουν στο μπροστινό μέρος της λάμας. Αυτά τα “δοντάκια” υπάρχουν για να προσφέρουν καλύτερο κράτημα όταν παίρνετε φόρα για να κάνετε άλματα. Επίσης, η λάμα συνεχίζει πέρα από το τακούνι της μπότας για περισσότερη κατευθυντική σταθερότητα. Αν και υπάρχουν σε πολλά χρώματα, τα περισσότερα παγοπέδιλα καλλιτεχνικού πατινάζ είναι λευκά ή μαύρα. Τα λευκά προτιμούνται κυρίως από τις γυναίκες ενώ τα μαύρα από τους άνδρες.

Τι μπορώ να κάνω με τα παγοπέδιλα καλλιτεχνικού πατινάζ;

Με τα παγοπέδιλα καλλιτεχνικού πατινάζ μπορείτε να κάνετε απλό ψυχαγωγικό πατινάζ στο παγοδρόμιο. Είναι βέβαια σχεδιασμένα ειδικά για καλλιτεχνικό πατινάζ. Τα πρώτα πατίνια καλλιτεχνικού πατινάζ σχεδιάστηκαν τον 19ο αιώνα, όταν το πατινάζ έγινε πολύ δημοφιλές και διαχωρίστηκε σε καλλιτεχνικό πατινάζ και πατινάζ ταχύτητας. Με τη σειρά του, το καλλιτεχνικό πατινάζ διαχωρίζεται σε 4 κατηγορίες: ατομικό, ζευγάρια, χορός στον πάγο και συγχρονισμένο πατινάζ. Οι νικητές στο κάθε αγώνισμα καθορίζονται από ένα ειδικό σύστημα βαθμολογίας.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος και μοντέλο στον οδηγό αγοράς για παγοπέδιλα .

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις