×
Μενού

Ρουλεμάν για Πατίνια

  Φίλτρα
Brands
Ακρίβεια ρουλεμάν
Τύπος ρουλεμάν
Μέγεθος ρουλεμάν

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ρουλεμάν για πατίνια για κόλπα

Ένα φθαρμένο ρουλεμάν μπορεί να σας στερήσει τη χαρά από τη βόλτα σας. Ο θόρυβος που μπορεί να κάνει, σε συνδυασμό με τη σπατάλη ισχύος από την αντίσταση του φθαρμένου ρουλεμάν, μπορεί να είναι κάτι πολυ δυσάρεστο.

Όταν αγοράζετε καινούρια ρουλεμάν για πατίνια, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας μερικά πράγματα.

Στεγανοποιημένα ρουλεμάν έναντι μη στεγανοποιημένων

Εάν οδηγείτε το πατίνι σας έξω θα πρέπει να έχετε στεγανοποιημένα ρουλεμάν. Τα στεγανοποιημένα ρουλεμάν έχουν καλύτερη αντοχή στη βρωμιά και τη σκόνη και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Για τα στεγανοποιημένα ρουλεμάν σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε γράσο ως λιπαντικό.

Τα μη στεγανοποιημένα ρουλεμάν, από την άλλη, είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για να κάνετε πατίνι σε εσωτερικούς χώρους. Τα μη στεγανοποιημένα ρουλεμάν περιστρέφονται γρηγορότερα, που σημαίνει ότι δε θα σπρώξετε πολλές φορές με το πόδι σας. Απαιτούν περισσότερη συντήρηση αλλά καθαρίζονται εύκολα. Για τα μη στεγανοποιημένα ρουλεμάν συνιστούμε τη χρήση λαδιού ως λιπαντικό.

Η ποιότητα στα ρουλεμάν

Τα ρουλεμάν για πατίνια κατασκευάζονται από διάφορα υλικά. Το υλικό είναι ζωτικής σημασίας για την αντοχή και την ποιότητα του ρουλεμάν. Τα φθηνά ρουλεμάν είναι κατασκευασμένα από υπόλοιπα μετάλλου ή από σκληρό χάλυβα. Η SkatePro δεν προτείνει τη χρήση αυτών των υλικών, διότι δε διαρκούν πολύ και θα χρειαστούν σύντομα αντικατάσταση.

Τα καλά ρουλεμάν για πατίνια είναι φτιαγμένα από χρώμιο, τιτάνιο ή ελβετικό χάλυβα, ενώ τα ρουλεμάν επιτάχυνσης είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο κεραμικό, το οποίο έχει την υψηλότερη αντοχή από όλα τα ρουλεμάν.

ABEC:
Το ABEC (Annular Bearing Engineering Committee) είναι μια κλίμακα που δείχνει πόσο καλά μετατρέπουν τα ρουλεμάν την ενέργεια σε ταχύτητα. Η ακρίβεια ξεκινά από ABEC 1 εώς ABEC 9 - όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός ABEC, τόσο υψηλότερη είναι η ακρίβεια, η αποτελεσματικότητα και η δυνατότητα ταχύτητας που παρέχουν τα ρουλεμάν.

Ανεξάρτητα από το είδος των ρουλεμάν που οδηγείτε, πρέπει πάντα να αποφεύγετε την άμμο και το νερό, ώστε τα διαρκέσουν περισσότερο τα ρουλεμάν σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ρουλεμάν; Δείτε τη λεπτομερή περιγραφή των ρουλεμάν και τη λειτουργία τους εδώ.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις