×
Μενού

Εξοπλισμός ice hockey

Το ice hockey (ή χόκεϋ επί πάγου) είναι ένα άθλημα για το οποίο χρειάζεται αρκετός εξοπλισμός. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού όπως παγοπέδιλα, μπαστούνια και προστατευτικά. Είτε είστε αρχάριοι και μόλις ξεκινάτε, είτε παίζετε σε αγωνιστικό επίπεδο σε μας θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

Εξοπλισμός ice hockey equipment – Τι να φορέσετε

Το ice hockey είναι ένα σκληρό άθλημα όπου υπάρχει πολλή σωματική επαφή κι έτσι ο κίνδυνος για τραυματισμούς είναι μεγαλύτερος. Είναι λοιπόν σημαντικό να φοράτε τα κατάλληλα προστατευτικά όταν παίζετε. Ο προστατευτικός εξοπλισμός για ice hockey περιλαμβάνει κράνη, προστατευτικά ώμου, μασελάκια, επιαγκωνίδες, γάντια, σορτς (με επένδυση) και επικαλαμίδες. Πέρα από τον προστατευτικό εξοπλισμό θα χρειαστείτε και παγοπέδιλα και μπαστούνια. Αν ψάχνετε για προστατευτικά, παγοπέδιλα ή μπαστούνια, ρίξτε μια ματιά στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Περισσότερες πληροφορίες για το ice hockey

Το ice hockey είναι ένα άθλημα που παίζεται με 2 ομάδες από 6 παίκτες η καθεμία. Από τους έξι παίκτες, ο ένας είναι ο goalie - ο τερματοφύλακας. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι τρεις επιθετικοί και δύο αμυντικοί. Κάθε αγώνες διαρκεί 60 λεπτά, χωρίς τις καθυστερήσεις.

Το χόκεϋ επί πάγου έχει αλλάξει διάφορες ονομασίες και κανονισμούς μέσα στα χρόνια. Μια από τις πρώτες εκδοχές του έμοιαζε πολύ με το γκολφ στον πάγο. Το αθλημα εξελίχθηκε από τα τέλη του 1800 και το 1875 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας. Παίζεται επαγγελατικά από την αρχή του 20ου αιώνα.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις