×
Μενού

Πέδιλα για ορειβατικό σκι

  Φίλτρα
Brands
Μήκος
Πλάτος μέσης
Δέστρες
Φύλο
Προηγούμενο
Επόμενο
Σελίδα 1 στα 2

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι είναι τα Alpine Touring σκι;

Τα σκι περιήγησης ή backcountry σκι, συνδυάζουν στυλ όπως αλπικό, cross-country, telemark, randonnee και backcountry. Προσφέρουν το καλύτερο από όλους τους κόσμους, οπότε μπορεί να χρειάζεστε μόνο ένα ζευγάρι σκι για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Τα σκι περιήγησης είναι κατάλληλα για πιο προχωρημένους σκιέρ που έχουν ήδη μεγαλύτερη γνώση της απρόβλεπτης φύσης των backcountry.

Το σκι touring έχει να κάνει με το να ταξιδεύετε τόσο πάνω όσο και κάτω από το βουνό, χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε τα σκι. Η χαλαρή φτέρνα και η φαρδιά βάση των σκι για τουρισμό σκι σας επιτρέπουν να πηγαίνετε να εξερευνήσετε το χιόνι σε πούδρα στα ορεινά. Εάν επιθυμείτε να κάνετε σκι στην πίστα, τα alpine touring σκι μπορούν επίσης εύκολα να χρησιμοποιηθούν στις προετοιμασμένες πίστες των χιονοδρομικών κέντρων.

Πώς να επιλέξετε Alpine Touring Skis;

Κατά γενικό κανόνα, τα σκι τουρισμού θα πρέπει να είναι ελαφριά (περίπου 1100 έως 1800 g), ενώ το μήκος τους θα πρέπει να είναι συν-πλην 5-10 cm του ύψους σας. Τα βαρύτερα σκι είναι καταλληλότερα για κατηφόρα, παρέχοντας μεγαλύτερη σταθερότητα και ταχύτητα, αλλά θα απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια κατά τις αναβάσεις. Τα ελαφρύτερα σκι, αντίθετα, είναι καλύτερα για πιο ανηφορικές διαδρομές με προσανατολισμό στο σκι. Το πλάτος της μέσης εξαρτάται από την προτίμηση της εκδρομής, αλλά συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 82-105 mm σε σκι που είναι πιο ολοκληρωμένα για backcountry σκι.

Τι εξοπλισμό σκι πρέπει να πάρω;

Για το αλπικό σκι, θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό που θα σας βοηθήσει να ανεβείτε και να κατεβείτε το βουνό. Ο σωστός εξοπλισμός θα διασφαλίσει ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις περιπέτειες σας σε ορεινές περιοχές.

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του touring εξοπλισμού είναι οι δέστρες. Είστε σε θέση να περπατάτε με τα σκι σας, λόγω των ειδικών δεστρών touring. Σας επιτρέπουν να περπατάτε και να σηκώνετε τη φτέρνα, ενώ το δάχτυλο του ποδιού εξακολουθεί να είναι στερεωμένο στο σκι. Μπορείτε να βρείτε alpine touring δέστρες στην επιλογή μας δέστρες σκι.

Η επιλογή των σωστών μποτών του σκι είναι επίσης πολύ σημαντική. Δεδομένου ότι πρέπει να μπορείτε να σηκώνετε τη φτέρνα για να κάνετε κινήσεις βάδισης προς τα εμπρός, οι ιδιαίτερα εύκαμπτες και σχετικά ελαφριές μπότες αποτελούν πλεονέκτημα. Η γκάμα μας σε alpine μπότες σκι περιλαμβάνει ορισμένες εξειδικευμένες μπότες κατάλληλες για backcountry σκι σε ορεινές διαδρομές.

Άλλα απαραίτητα μέρη του touring εξοπλισμού είναι τα skins και τα μπατόν του σκι. Τα πέδιλα σας εμποδίζουν να γλιστράτε προς τα πίσω κατά την πεζοπορία και τοποθετούνται στη βάση των σκι. Τα καλά πέδιλα αναρρίχησης παρέχουν έναν ισορροπημένο συνδυασμό πρόσφυσης και ολίσθησης και προσαρμόζονται καλά στα σκι. Όσον αφορά τα μπατόν του σκι, συνιστούμε τη χρήση ρυθμιζόμενων μπατόν του σκι για την περιήγηση. Τότε έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα μακρύ μπατόν για την ανάβαση και ένα κοντύτερο για την κατάβαση ή δύο διαφορετικά μήκη για τη διάσχιση του βουνού.

Δεδομένου ότι κινείστε στην άγρια φύση, θα χρειαστείτε επίσης εξοπλισμό ασφαλείας, όπως κράνος σκι και εξοπλισμό χιονοστιβάδας. Δείτε την επιλογή μας σε εξοπλισμό προστασίας για σκι και κατευθυνθείτε προς το backcountry με άνεση στο μυαλό σας.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις