×
Μενού

Back Protectors

  Φίλτρα
Brands
Μέγεθος

Φορέστε προστατευτικό πλάτης όταν κάνετε σκι

Η προστασία της πλάτης για το σκι θεωρείται πλέον ένα κοινό και απαραίτητο κομμάτι προστατευτικού εξοπλισμού. Αυτό που κάποτε χρησιμοποιούνταν μόνο από ακραίους σκιέρ που εκτελούν επικίνδυνες φιγούρες, χρησιμοποιείται τώρα από πολλούς ενήλικες και παιδιά στις ετήσιες διακοπές τους για σκι. Τα προστατευτικά πλάτης για σκι, γνωστά και ως γιλέκα προστασίας για σκι, έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν τα χτυπήματα από πτώσεις, να εμποδίζουν σκληρά ή μυτερά αντικείμενα να σας βλάψουν και να παρέχουν προστασία της σπονδυλικής στήλης.

Οι δύο κύριοι τύποι είναι τα προστατευτικά πλάτης με σκληρό κέλυφος και τα προστατευτικά πλάτης με μαλακό κέλυφος. Τα προστατευτικά σκληρού κελύφους κατασκευάζονται από ισχυρό πλαστικό, όπως πολυκαρβονικό. Τα προστατευτικά μαλακού κελύφους χρησιμοποιούν ένα μαλακότερο, απορροφητικό αφρώδες υλικό που είναι ελαφρύτερο αλλά προσφέρει λιγότερη προστασία.

Πώς πρέπει να ταιριάζει ένα προστατευτικό σπονδυλικής στήλης σκι;

Τα προστατευτικά πλάτης του σκι φοριούνται συνήθως απευθείας πάνω από τα στρώματα βάσης του σκι, ακολουθούμενα από το μεσαίο στρώμα και το εξωτερικό στρώμα. Παρόμοια με την εφαρμογή του βασικού στρώματος, τα προστατευτικά πλάτης πρέπει να εφαρμόζουν κοντά στο σώμα σας, χωρίς να περιορίζουν την κίνηση. Η κορυφή της παραγεμισμένης περιοχής θα πρέπει να καλύπτει τη βάση του λαιμού και να φτάνει μέχρι την ουρά.

Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πρότυπο ασφαλείας για το οποίο έχουν εγκριθεί πολλά προστατευτικά πλάτης για σκι. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στις προδιαγραφές του προϊόντος ως EN-approved (εγκεκριμένο) 1621-2 (επίπεδο 1 ή 2). Η διαφορά μεταξύ των επιπέδων 1 και 2 είναι ότι το δεύτερο προσφέρει μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών. Αυτό το πρότυπο ασφαλείας χρησιμοποιείται επίσης για την προστασία της πλάτης μοτοσικλετών.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η χρήση ενός προστατευτικού πλάτης για σκι δεν σας κάνει ανίκητους, αλλά μπορεί να μειώσει σημαντικά ή να αποτρέψει πολλούς τραυματισμούς σε ένα από τα πιο ευαίσθητα μέρη του σώματος. Το κεφάλι σας μπορεί να είναι το πιο ευάλωτο μέρος του σώματος κατά τη διάρκεια του σκι, γι' αυτό ελέγξτε την υψηλής ποιότητας και πιστοποιημένη γκάμα κρανών σκι που διαθέτουμε.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις