×
Μενού

Αγωνιστικά ΒΜΧ

  Φίλτρα
Brands
Όνομα σκελετού
Διάμετρος ρόδας
Υλικό πιρουνιού
Επίπεδο Ικανότητας

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πώς άρχισε το αγωνιστικό BMX;

BMX είναι στην ουσία τα αρχικά του Bicycle Motocross και όπως δείχνει και το όνομα του, εμπνεύστηκε από το motocross. Το αγωνιστικό BMX ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘70 και στην αρχή χρησιμοποιούσαν κανονικά ποδήλατο. Μετά από λίγο καιρό, το άθλημα έγινε τόσο δημοφιλές που οι κατασκευαστές ποδηλάτων άρχισαν να φτιάχνουν αγωνιστικά ποδήλατα ΒΜΧ ειδικά για τις χωμάτινες πίστες (dirt tracks). Έτσι άρχισαν να κατασκευάζονται πιο γερά και ανθεκτικά ποδήλατα - τα αγωνιστικά ΒΜΧ ( ή αλλιώς dirt BMX και cross BMX).

Η διαφορά μεταξύ αγωνιστικού BMX και freestyle BMX

Το πιο κοινό μέγεθος στα αγωνιστικά ΒΜΧ είναι το 20’’, αν και υπάρχουν και σε άλλα μεγέθη όπως για παράδειγμα τα παιδικά. Ο σκελετός ενός αγωνιστικού BMX είναι πολύ πιο ελαφρύς από τον σκελετό στα Freestyle BMX επειδή είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο αντί για ατσάλι. Τα αγωνιστικά ΒΜΧ είναι σχεδιασμένα κυρίως για υψηλές ταχύτητες αλλά πρέπει να είναι και πολύ ανθεκτικά καθώς επιβαρύνονται πολύ με τα άλματα στα dirt tracks. Πέρα του ότι είναι προφανώς πολύ καλά ποδήλατα για αγώνες, τα αγωνιστικά ΒΜΧ είναι κατάλληλα και street. Έτσι, έχετε ένα ευέλικτο ποδήλατο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για αγώνες αλλά και στην καθημερινότητά σας.

Πώς είναι ένα ποδήλατο BMX αγωνιστικό;

Σε ένα συμβατικό αγώνα ΒΜΧ, διαγωνίζονται οχτώ ποδηλάτες. Διαγωνίζονται σε μια ειδικά διαμορφωμένη χωμάτινη πίστα και σκοπός είναι να τερματίσουν πρώτοι. Ο αγώνας λήγει πολύ γρήγορα - συνήθως δε κρατάει πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Οι χωμάτινη πίστα έχει μια σειρά από άλματα και στροφές, το καθένα με συγκεκριμένο σχέδιο και όνομα. Επίσης στην αφετηρία υπάρχει ένας λόφος από όπου παίρνουν φόρα οι ποδηλάτες.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις