×
Μενού

Βοήθημα πλευστότητας

  Φίλτρα
Χρώματα
Brands
Μέγεθος

Πώς λειτουργεί ένα βοήθημα πλευστότητας;

Τα βοηθήματα πλευστότητας, που συχνά αναφέρονται ως γιλέκα πλευστότητας ή μπουφάν, είναι φτιαγμένα για να κάνουν ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά τους, να σας δίνουν πλευστότητα όταν βρίσκεστε στο νερό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία διαφορετικών θαλάσσιων σπορ, όπως το paddle boarding, και αποτελούν βασικό κομμάτι του εξοπλισμού ασφαλείας.

Τα γιλέκα πλευστότητας δεν πρέπει να θεωρούνται υποκατάστατο του σωσίβιου. Με τα βοηθήματα πλευστότητας, υπάρχει η προσδοκία ότι ο χρήστης εξακολουθεί να είναι ικανός να κολυμπήσει ή να κρατηθεί στην επιφάνεια ενώ περιμένει βοήθεια. Για το λόγο αυτό, τα βοηθήματα πλευστότητας είναι ιδανικά για αθλήματα όπου βρίσκεστε κοντά στην ακτή και περιμένετε να καταλήξετε στο νερό.

Όταν αγοράζετε ένα βοήθημα πλευστότητας, συχνά θα δείτε τον όρο "50N" στην περιγραφή του προϊόντος. Αυτό αναφέρεται στο πόση άνωση παρέχει το μπουφάν. Το 50N είναι το στάνταρ στα βοηθήματα πλευστότητας, ενώ τα σωσίβια συνήθως έχουν 100N ή 150N.

Τι βοήθημα πλευστότητας χρειάζομαι;

Όλα τα γιλέκα πλευστότητας είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να είναι ευέλικτα και να σας παρέχουν καλή ελευθερία κινήσεων. Δεν είναι ειδικά για συγκεκριμένα αθλήματα, οπότε πρέπει να λάβετε υπόψη την κολυμβητική σας ικανότητα και πόση άνωση πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε για τη δραστηριότητά σας.

Για να βρείτε το σωστό μέγεθος, θα πρέπει να γνωρίζετε το βάρος και την περιφέρεια του στήθους σας. Αν δεν είστε σίγουροι ότι το γιλέκο που έχετε είναι το σωστό μέγεθος, ένας καλός τρόπος για να το ελέγξετε είναι να ζητήσετε από κάποιον να προσπαθήσει να σηκώσει το μπουφάν από τους ώμους μόλις το φορέσετε. Αν το γιλέκο γλιστράει πολύ (πάνω από 5 εκατοστά), τότε είναι πολύ χαλαρό και θα πρέπει να προσπαθήσετε είτε να το σφίξετε είτε να επιλέξετε ένα μικρότερο μοντέλο.

Αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε προστασία με μεγαλύτερη άνωση, τότε μεταβείτε στην ενότητα με τα σωσίβια.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις