×
Μενού

Μπάλα (Pucks) για Ice Hockey

Δεν υπάρχει χόκεϊ επί πάγου χωρίς μπάλα (puck) χόκεϊ επί πάγου

Η μπάλα (puck) του χόκεϊ είναι το σημαντικότερο κομμάτι του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι παίκτες του χόκεϊ επί πάγου για να ντριμπλάρουν, να πασάρουν και να σκοράρουν σε ένα παιχνίδι χόκεϊ επί πάγου. Είναι μικρό και σε σχήμα κυλίνδρου με το επίσημο μέγεθος να είναι 1 ίντσα (25 mm) πάχος, 3 ίντσες (76 mm) διάμετρος και βάρος μεταξύ 5,5 και 6 ουγγιές (156 και 170 g). Το βάρος και το μέγεθος της μπάλας μπορεί να διαφέρουν, αλλά αυτοί οι αριθμοί είναι τυπικοί για τους επίσημους αγώνες.

Από τι είναι φτιαγμένη μια μπάλα χόκεϊ επί πάγου;

Το υλικό που χρησιμοποιείται σε ένα κλασικό puck είναι βουλκανισμένο καουτσούκ. Το καουτσούκ υφίσταται χημική επεξεργασία που το καθιστά πολύ ανθεκτικό σε κάθε είδους κακομεταχείριση και χτύπημα. Εκτός από το βουλκανισμένο καουτσούκ δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο εσωτερικό του puck. Αυτή η συνέπεια στο υλικό προσθέτει στην ανθεκτικότητα και τη διάρκεια ζωής του puck.

Τα pucks για χόκεϊ δρόμου διαθέτουν μερικά διαφορετικά σχέδια που τους επιτρέπουν να γλιστρούν ομαλά σε μια επιφάνεια από σκυρόδεμα. Αν τα pucks για χόκεϊ δρόμου είναι αυτό που ψάχνετε, τότε δείτε τα εδώ - Roller Hockey Balls and Pucks.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις