×
Μενού

Πέδιλα Σκι Carving & On piste

  Φίλτρα
Brands
Μήκος
Φύλο
Επίπεδο

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Carving skis για slalom και αγώνες στις πίστες

Τα carving skis ονομάζονται και on piste skis καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τις περισσότερες κατηγορίες ski πίστας, όπως ας πούμε σε αγώνες ή για slalom. Κάποια πέδιλα σκι carving είναι αρκετά εξελιγμένα και - αν και είναι σχεδιασμένα ώστε να έχουν καλή σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες - μπορεί να σας δυσκολέψουν στους ελιγμούς. Γι’ αυτό το λόγο τα προτείνουμε σε προχωρημένους και εξπέρ σκιέρ. Τα carving skis χρησιμοποιούνται και από επαγγελματίες αθλητές, όπως για παράδειγμα στο παγκόσμιο κύπελλο.

Race και slalom skis

Τα race ski, ή αγωνιστικά σκι στα ελληνικά, είναι σχεδιασμένα για αγώνες ταχύτητας. Είναι σημαντικό να έχετε ένα ζευγάρι ski που να σας βοηθάει να κατεβείτε τις πλαγιές με ακρίβεια ακόμα κι αν οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες

Σε αυτούς τους αγώνες, πέρα από τα race skis οι σκιέρ έχουν ειδικές στολές που ελαχιστοποιούν την αντίσταση του αέρα και τους βοηθάνε να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες. Mε τα slalom skis οι σκιέρ κινούνται μεταξύ εμποδίων ενώ κατεβαίνουν τις πλαγιές. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε carving skis για συγκεκριμένο άθλημα καθώς είναι κατάλληλα για τις περισσότερες κατηγορίες σκι πίστας.

On piste skis για carving

Τα on piste skis είναι συνήθως κατασκευασμένα ως carving skis, έχουν δηλαδή στενή μέση και είναι πιο φαρδιά μπροστά. Επίσης έχουν δύσκαμπτη κατασκευή για περισσότερη σταθερότητα. Τέλος, ενώ τα περισσότερα on piste skis είναι σχεδιασμένα να το χιόνι στις πίστες, κάποια από τα νέα μοντέλα έχουν ελαφρώς διαφορετική κατασκευή, πράγμα που σας διευκολύνει λίγο να τα χρησιμοποιήσετε και εκτός πίστας - αλλά μόνο αν είστε προχωρημένος σκιέρ.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις