×
Μενού

Cross country μπότες του σκι backcountry

Οι μπότες σκι Backcountry είναι κατασκευασμένες για να είναι ζεστές και άνετες

Οι μπότες σκι cross country backcountry είναι κατασκευασμένες για διαφορετικά εδάφη και συνθήκες χιονιού εκτός των διαμορφωμένων διαδρομών και μπορούν να συγκριθούν με ένα σετ μπότες πεζοπορίας. Δεδομένου ότι περνάτε μέρες περπατώντας και κάνοντας σκι με αυτές τις μπότες, πρέπει να είναι άνετες, σταθερές και ζεστές.

Οι μπότες σκι Backcountry, ή αλλιώς BC, δεν παρέχουν μέγιστες επιδόσεις όσον αφορά τη μετάβαση δύναμης, αλλά παρέχουν συνοχή και στιβαρότητα που είναι απαραίτητες για μεγάλες πεζοπορίες στο χιόνι. Το υλικό που χρησιμοποιείται για τις μπότες σκι backcountry είναι συνήθως δέρμα και οι περισσότερες μπότες διαθέτουν μόνωση Thinsulate για ζεστασιά. Επιπλέον, οι μπότες σκι BC διαθέτουν ψηλές μανσέτες που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο να εισέλθει χιόνι στο εσωτερικό της μπότας. Οι ψηλές μανσέτες παρέχουν επίσης υποστήριξη για τους αστραγάλους.

Οι μπότες Backcountry είναι συμβατές μόνο με δέστρες Backcountry

Όταν αγοράζετε ένα ζευγάρι μπότες backcountry cross country, θυμηθείτε να ελέγξετε αν είναι συμβατές με τα δεσμά BC σας. Υπάρχουν δύο βασικά συστήματα πρόσδεσης για το backcountry: NNN BC και το σύστημα 75 mm (3 ακίδων). Αυτά τα συστήματα πρόσδεσης είναι συμβατά μόνο με μπότες backcountry. Μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα δεσμά από την επιλογή μας Cross Country Backcountry Binding Binding.

Οι μπότες σκι Backcountry Cross Country διαθέτουν δύο διαφορετικά είδη σόλας που ταιριάζουν σε οποιοδήποτε από τα συστήματα πρόσδεσης. Ο πιο συνηθισμένος τύπος σόλας γαντζώνεται στο δέσιμο μέσω ενός μεταλλικού ραβδιού όπως στις κλασικές μπότες και είναι συμβατός με τα συστήματα δεσίματος NNN BC. Οι μπότες που ταιριάζουν με το σύστημα 75 mm toe διαθέτουν μια μύτη στην περιοχή του δακτύλου της μπότας, παρόμοια με τις μπότες telemark. Οι μπότες backcountry έχουν μια φαρδύτερη και παχύτερη μεταλλική ράβδο στο δάχτυλο του ποδιού, γι' αυτό και δεν είναι συμβατές με τις κανονικές δέστρες cross country.

Σας αρέσουν περισσότερο οι εκδρομές με αλπικό σκι; Μπορείτε να βρείτε μπότες αλπικής περιήγησης στην επιλογή μας για μπότες σκι.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις