×
Μενού

Ποδήλατα BMX

Τι είναι το Freestyle BMX;

Το Freestyle BMX είναι ένας από τους κύριους κλάδους του BMX. Το άθλημα έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και το στυλ με στόχο την εκτέλεση κόλπων σε μια ποικιλία διαφορετικών χώρων και περιβάλλοντος. Το freestyling εμφανίστηκε στην Καλιφόρνια στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όπου οι αναβάτες ξεκίνησαν να κάνουν κόλπα στο ίδιο περιβάλλον με τους skateboarders. Το Freestyle BMX μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό πέρα από διασκεδαστικό χόμπι.

Τα ποδήλατα Freestyle, που ονομάζονται αλλιώς και ποδήλατα stunt BMX, έχουν ως χαρακτηριστικό τους ένα συμπαγές σκελετό και μικρές ανθεκτικές ρόδες. Τα συγκεκριμένα ποδήλατα είναι γνωστά για τον ανθεκτικό και στιβαρό σχεδιασμό τους, έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν τις πτώσεις του freestyle riding.

Τα διαφορετικά στυλ του Freestyle BMX

Με την πάροδο των ετών, το freestyle BMX έχει επεκταθεί περισσότερο και περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στυλ. Αν και τα στυλ διαφέρουν μεταξύ τους, δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες για το κάθε στυλ και αρκετές φορές συμπίπτουν μεταξύ τους.

Street BMX

Το Street BMX είναι για να κάνετε κόλπα και ακροβατικά στους δρόμους και τις πόλεις, όπως και στο skateboard και το πατινάζ. Κατά την οδήγηση στο δρόμο, χρησιμοποιούνται διάφορα αντικείμενα όπως ράγες και κράσπεδα για να επιτευχθεί το grind και τα ακροβατικά κόλπα.

Park BMX

Το Park BMX λαμβάνει χώρα συνήθως σε skate parks και ο στόχος είναι να εκτελεστούν κόλπα πάνω σε εμπόδια όπως ράμπες και ράγες. Το Park BMX μπορεί να λάβει χώρα σε ένα πολυλειτουργικό skatepark ή σε μια αρένα ειδικά κατασκευασμένη για ποδήλατα BMX.

Vert BMX

Στο συγκεκριμένο στυλ, ο στόχος είναι να εκτελέσετε ακροβατικά και εναέρια κόλπα πάνω σε ράμπα vert, η οποία είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος σωλήνας κομμένος στη μέση με κατακόρυφο πάνω μέρος. Οι αναβάτες πηγαίνουν από τη μία πλευρά της ράμπας στην άλλη, με στόχο να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στον αέρα για να μπορέσουν να εκτελέσουν τα διάφορα κόλπα. Το Vert BMX είναι φημισμένο ως το πιο ακραίο και δύσκολο στυλ freestyle BMX.

ΜονοπΑτια και Dirt BMX

Το συγκεκριμένο στυλ BMX, γνωστό και ως dirt, πραγματοποιείται συνήθως σε χωματόδρομο. Ο στόχος είναι να πηδήξετε από τη μια άκρη του χωματόδρομου στην άλλη ενώ εκτελείτε κόλπα στον αέρα. Όταν οδηγείτε σε χωμάτινα μονοπάτια, στοχεύετε στο να δημιουργήσετε ροή ώστε να εκτελέσετε εξελιγμένα κόλπα. Κατά την οδήγηση στο χώμα, οι άκρες του χωματόδρομου είναι συνήθως υψηλότερες και τα ακροβατικά πιο επικίνδυνα σε σύγκριση με τους ομαλούς δρόμους.

Flatland BMX

Στο Flatland BMX, οι αναβάτες στοχεύουν να κάνουν κόλπα και περιστροφές σε λείες επιφάνειες. Μιας και δεν υπάρχουν ράμπες και ράγες, το flatland θεωρείται το πιο καλλιτεχνικό από όλα τα freestyle. Πολλοί αναβάτες του στυλ flatland συμμετέχουν και σε άλλους τύπους freestyle riding.

Εάν ένα από τα παραπάνω στυλ σας ακούγεται ενδιαφέρον, τότε ρίξτε μια ματιά στη συλλογή μας στα ποδήλατα Freestyle BMX.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις