×
Μενού

Παπούτσια χιονιού

Με τα παπούτσια χιονιού θα ζήσεις τις καλύτερες περιπέτειες

Τα παπούτσια χιονιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσεις τις όμορφες χιονισμένες πλαγιές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα παπούτσια απλώνουν και μοιράζουν το βάρος σου σε μεγαλύτερη επιφάνεια, ώστε να σε σταματήσουν από τη βύθιση στο χιόνι. Ακόμη, καθιστούν δυνατή την πρόσβαση σε μέρη που διαφορετικά θα ήταν πολύ δύσκολα να επισκεφθείς με τις κανονικές μπότες πεζοπορίας. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ανοιχτά χωράφια, λόφους ή απότομες πλαγιές. Όλα είναι δυνατά με το σωστό ζευγάρι παπουτσιών χιονιού. Πέρα από την εξερεύνηση της φύσης, θα μπορείς να κάνεις γυμναστικής ή προπόνηση με πολύ φθηνό τρόπο και χωρίς επιπλέον μπελάδες.

Τι είναι τα Παπούτσια Χιονιού;

Τα παπούτσια χιονιού είναι ειδικές πλατφόρμες για τα πόδια σου, τα οποία σε βοηθούν να αυξήσεις την επιφάνεια που πατάς, ώστε να ελαχιστοποιήσεις τη βύθιση στο χιόνι. Τα παπούτσια χιονιού έχουν διανύσει πολύ δρόμο από τις παλαιότερες εποχές όπου κατασκευάζονταν από ξύλο και κορδόνια ακατέργαστου δέρματος. Τα μοντέρνα παπούτσια χιονιού είναι ελαφρύτερα, πιο ανθεκτικά και διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως μεταλλικά δόντια για να μπορείς να κάνεις πεζοπορία στο παγωμένο χιόνι. Επίσης, διαθέτουν ρυθμιζόμενα εξαρτήματα για να κρατούν τα πόδια σου ασφαλή. Κρέμασε λοιπόν τα παραδοσιακά σου παπούτσια χιονιού πάνω από το τζάκι και δες την καινούρια μοντέρνα συλλογή μας.

Ποιά παπούτσια χιονιού πρέπει να αγοράσω;

Τα παπούτσια χιονιού πρέπει να ταιριάζουν στο βάρος σου, τις συνθήκες χιονιού και την κλίση του εδάφους που θα περπατήσεις. Κάθε μοντέλο παπουτσιών χιονιού θα αναφέρει το συνιστώμενο μέγιστο φορτίο (βάρος), το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνεις. Το "φορτίο" περιλαμβάνει το βάρος σου καθώς και τα ρούχα, τα παπούτσια και τα εργαλεία που θα έχεις μαζί σου όταν βγαίνεις για περπάτημα στο χιόνι.

Οι συνθήκες του χιονιού μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις εάν βρίσκεσαι μεταξύ 2 ή περισσότερων μοντέλων και δεν μπορείς να διαλέξεις. Αν πρόκειται να περπατήσεις σε βαθύ χιόνι, τότε τα ζευγάρια με τη μεγαλύτερη επιφάνεια θα έχουν καλύτερη απόδοση, καθώς θα «επιπλέουν» στην επιφάνεια ευκολότερα από αυτά με τη μικρότερη επιφάνεια. Στις περιοχές με απότομο έδαφος, θα σε βοηθήσουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως τακούνια και το μακρύ μπροστινό μέρος, μιας και είναι περισσότερο ιδανικά για αναρρίχηση. Όμως τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένα ορειβατικά μοντέλα παπουτσιών χιονιού.

Θυμήσου πως δεν υπάρχει κακός καιρός αλλά μόνο μια ελλιπής ντουλάπα, οπότε ντύσου κατάλληλα και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Έλεγξε την πρόγνωση του καιρού, φόρεσε το πιο άνετο ζευγάρι από χειμωνιάτικες μπότες που έχεις και τα κατάλληλα στρώματα ρούχων. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχεις μαζί σου ένα σακίδιο το οποίο μπορεί να χωρέσει επιπλέον ρούχα, μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα αντικείμενα, όπως αντηλιακή κρέμα, νερό, σνακ και ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Σου λείπει κάποιος σημαντικός εξοπλισμός; Ρίξε μια ματιά στην κατηγορία Χειμερινός Εξοπλισμός.

Ένα άλλο άθλημα το οποίο έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τα παπούτσια χιονιού είναι το cross country σκι. Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα σχετικά με το συγκεκριμένο άθλημα, τότε δες τον εξοπλισμό Σκι και Εξοπλισμός για Cross Country Σκι.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις