×
Μενού

Πεταλιέρες BMX

  Φίλτρα
Χρώματα
Brands
Μήκος/τύπος πεταλιέρας
Bottom Bracket

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι είναι το σύστημα της πεταλιέρας BMX;

Οι μοχλοί BMX είναι οι μεταλλικοί βραχίονες που συνδέουν τα πεντάλ του ποδηλάτου με το κάτω στήριγμα. Οι μανιβέλες Freestyle είναι σχεδιασμένες για να είναι ανθεκτικές και αποτελούν σημαντικό μέρος της δημιουργίας κίνησης προς τα εμπρός σε ένα BMX. Σε σύγκριση με τις αγωνιστικές μανιβέλες ποδηλάτων BMX που είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο ή ανθρακονήματα, οι μανιβέλες freestyle είναι κατασκευασμένες από χάλυβα ή χρωμόλυ.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι πεταλιέρας για BMX;

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι στροφάλων για freestyle BMX: 1 τεμαχίου, 2 τεμαχίων και 3 τεμαχίων. Οι στροφάλες 1 τεμαχίου συγκρατούνται στη θέση τους από τα ρουλεμάν και βρίσκονται συνήθως σε ποδήλατα εισαγωγικού επιπέδου και σε παλαιότερα μοντέλα. Οι στροφάλες 2 τεμαχίων έρχονται με ένα μπουλόνι στροφάλου, εγκαθίστανται εύκολα και περιέχουν έναν άξονα που είναι ενσωματωμένος σε έναν από τους βραχίονες της μανιβέλας. Οι στροφάλες BMX 3 τεμαχίων είναι το πιο συνηθισμένο στυλ στροφάλων που συναντάται στα ποδήλατα freestyle BMX. Είναι συνήθως βαρύτερες αλλά πιο στιβαρές από τις πεταλιέρες 2 τεμαχίων και συχνά λίγο φαρδύτερες.

Πόσο μακριές πρέπει να είναι οι πεταλιέρες για το BMX μου;

Οι πεταλιέρες BMX διατίθενται σε διάφορα μεγέθη από περίπου 125mm έως 190mm, ωστόσο οι περισσότεροι αναβάτες επιλέγουν μήκος 170mm ή 175mm.

Το πόσο μακρύς θέλετε να είναι ο βραχίονας της πεταλιέρας σας είναι τελικά προσωπική προτίμηση, ωστόσο κάνει τη διαφορά στην οδήγησή σας. Εάν ο στόχος σας είναι να οδηγείτε με ταχύτητα, τότε συνιστάται να επιλέξετε μακρύτερες πεταλιέρες. Αν είστε περισσότερο σε οδήγηση δρόμου, τότε επιλέξτε μικρότερες πεταλιέρες, καθώς αυτές θα σας δώσουν καλύτερη απόσταση.

Τέλος, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι η πεταλιέρα σας είναι συμβατή με τα πεντάλ σας και ότι γνωρίζετε το μέγεθος του υποβραχιονίου σας.

Αν το Race BMX είναι περισσότερο το στυλ σας, τότε δείτε τις πεταλιέρες Race BMX.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις