×
Μενού

Skateboards

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Skateboards για κόλπα - street και ράμπες

Στη SkatePro διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε skateboards, επειδή πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να έχετε διαφορετικές επιλογές ώστε να βρείτε τη σανίδα που να ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες και στις δεξιότητες σας. Σε μας θα βρείτε έτοιμα complete skateboards, decks και ανταλλακτικά όπως trucks και ρόδες για να μπορέσετε να φτιάξετε το δικό σας skate όπως εσείς θέλετε.

Πριν αγοράσετε τη σανίδα skate, πρέπει να σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε. Τα skateboards είναι σχεδιασμένα για κόλπα και tricks σε ράμπες και αλλού αλλά αν σας αρέσει περισσότερο το cruising και το carving, τότε θα ήταν καλύτερο να πάρετε longboard.

Σανίδες skate - κατασκευή

Οι περισσότερες σανίδες skate είναι φτιαγμένες από σφενδάμι. Το σφενδάμι είναι ιδανικό για τη κατασκευή decks, επειδή είναι πολύ γερό και αντέχει στα χτυπήματα. Το καναδικό σφενδάμι είναι το πιο γερό ξύλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή decks. Το μήκος του deck είναι συνήθως 28 με 33 ίντσες και το πλάτος του 7 με 10,5 ίντσες.

Οι ρόδες στα skate υπάρχουν σε διαφορετικά μεγέθη και σκληρότητες (durometer). Αν σας αρέσουν τα κόλπα, τότε σας προτείνουμε μεγάλες ρόδες ενώ αν σας αρέσει περισσότερο να κάνετε street, θα πρέπει να διαλέξετε μικρότερες ρόδες για να είστε πιο κοντά στο έδαφος και να έχετε περισσότερη σταθερότητα.

Η ιστορία του skate

To skate ξεκίνησε από τη Δυτική Ακτή των Η.Π.Α, όταν οι σέρφερς ήθελαν κάτι να κάνουν στη στεριά όταν δε μπορούσαν να πάνε για σερφ. Έτσι, αποφάσισαν να βάλουν ρόδες στις σανίδες τους και να βγουν στους δρόμους. Το χαλαρό lifestyle της Δυτικής Ακτής ταυτίζεται συχνά με την κουλτούρα του skate και γι’ αυτό το λόγο η Δυτική Ακτή ήταν πάντα το κέντρο της βιομηχανίας skate. Με τα χρόνια, το σχήμα του skateboard εξελίχθηκε και προέκυψαν διαφορετικά είδη για διαφορετικούς σκοπούς.

Το skateboard όπως το ξέρουμε σήμερα, πρωτοεμφανίστηκε στη δεκαετία του ‘40 όταν κάποιοι άρχισαν να βάζουν ρόδες σε σανίδες, πλάκες και διάφορα άλλα πράγματα που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως decks. Τη δεκαετία του ‘60, μπορούσε κανείς τα πρώτα skateboards στην αγορά και τη δεκαετία του ‘70 οι κεραμικές και μεταλλικές ρόδες αντικαταστάθηκαν από ρόδες πολυουρεθανίου. Τη δεκαετία του ‘80, η βιομηχανία skate ήταν σε άνθιση και εμφανίστηκαν πολλές εταιρείες ιδρυμένες από skaters. Καθ’όλη τη διάρκεια της δεκαετίας βγήκαν διάφορες ταινίες για τη κουλτούρα skate, πολλές από τις οποίες έγιναν κλασικές.

Ρίξτε μια ματιά στα skateboards, decks και στα ανταλλακτικά που διαθέτουμε στις αντίστοιχες κατηγορίες όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το καθένα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα skateboards και τα ανταλλακτικά τους, διαβάστε τον οδηγό για skateboard.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις