×
Μενού

Μπατόν

  Φίλτρα
Brands
Μήκος
Καλύτερη Χρήση
Φύλο
Προηγούμενο
Επόμενο
Σελίδα 1 στα 2

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τα μπατόν του σκι είναι απαραίτητα για την ισορροπία

Τα μπατόν του σκι είναι απαραίτητος εξοπλισμός για κάθε σκιέρ. Παρέχουν ισορροπία όταν κάνετε σκι και σας βοηθούν να μετακινηθείτε όταν κάνετε πεζοπορία στην ύπαιθρο. Το μήκος και το υλικό των μπαστουνιών του σκι ποικίλλουν, αλλά όλα κατασκευάζονται από τα ίδια μέρη.

Κάθε κοντάρι του σκι διαθέτει έναν ιμάντα που επιτρέπει την ένταση μεταξύ του καρπού και του μπατόν για καλύτερες ωθήσεις. Οι ιμάντες διασφαλίζουν επίσης ότι τα μπατόν δε θα πέφτουν τόσο εύκολα όταν κάνετε σκι. Στο κάτω άκρο του μπατόν, υπάρχει συνήθως ένας στρογγυλός πλαστικός δίσκος που εμποδίζει το μπατόν του σκι να βυθιστεί βαθιά στο χιόνι.

Υλικά πόλου αλπικού σκι

Τα μπατόν του αλπικού σκι κατασκευάζονται από μερικά διαφορετικά υλικά. Το υλικό τωνμπατόν καθορίζει το βάρος και την ανθεκτικότητα τωνμπατόν. Για πολλά χρόνια, τα μπατόν από αλουμίνιο ήταν ο πιο συνηθισμένος τύπος μπατόν σκι που χρησιμοποιείται μεταξύ των σκιέρ. Είναι καλής ποιότητας, έρχονται σε προσιτές τιμές, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή ειδικά για αρχάριους και ερασιτέχνες σκιέρ.

Ορισμένα άλλα δημοφιλή υλικά είναι τα σύνθετα υλικά και τα ανθρακονήματα. Τα μπατόν σκι από ανθρακονήματα είναι άκαμπτα και χαμηλού βάρους. Αυτός ο συνδυασμός παρέχει εξαιρετικές επιδόσεις στις πίστες και γρήγορους χρόνους που απαιτούνται για τους αγώνες, γι' αυτό και συχνά προτιμώνται από πιο προχωρημένους σκιέρ. Τα σύνθετα μπατόν γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, καθώς είναι άνετα στον χειρισμό και εξαιρετικά για ομαλές στροφές.

Πόσο μακρύς πρέπει να είναι ένας στύλος αλπικού σκι;

Ο καθορισμός του σωστού μήκους του σκι εξαρτάται από το στυλ και τις προτιμήσεις σας στο σκι. Ως γενικός κανόνας, επιλέξτε μάλλον λίγο πιο κοντά από λίγο πιο μακριά μπαστούνια σκι παρά λίγο πιο μακριά.

Για τους σκιέρ του πάρκου, ίσως είναι καλή ιδέα να αγοράσετε μπατόν σκι που είναι 10-20 cm κοντύτερα από το κανονικό. Όσον αφορά τους σκιέρ τουρισμού, συνιστάται η απόκτηση ρυθμιζόμενων μπατόν σκι. Η ανάβαση σε ανηφόρα απαιτεί διαφορετικά μήκη, ενώ στην κατάβαση τα κοντάρια πρέπει να είναι πιο κοντά, γεγονός που καθιστά τα ρυθμιζόμενα κοντάρια σκι για τουρισμό την ιδανική επιλογή. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το Διάγραμμα Μεγεθών Μήκους Μπατόν Σκι που δίνει μια ένδειξη του σωστού μήκους.

Είστε σκιέρ ανωμάλου δρόμου; Αν ναι, μη διστάσετε να ελέγξετε την επιλογή μας σε μπατόν cross country.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις