×
Μενού

Cross Country Skis & Εξοπλισμός Cross Country

Επιλέξτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για cross country ski

Τα cross country skis (γνωστά και ως nordic skis) χρησιμοποιούνται στο πιο παλιό άθλημα σκι, το cross country ski - ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες. Είναι πολύ καλή γυμναστική καθώς γυμνάζετε όλες τις σημαντικές μυϊκές ομάδες και ταυτόχρονα βελτιώνετε την ισορροπία σας και το συντονισμό των κινήσεων σας.

Το μήκος των cross country skis πρέπει να είναι γύρω στα 20 cm πιο ψηλά από εσάς. Για να μπορέσετε να βρείτε το σωστό τύπο cross country ski, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τι είδους cross country ski θέλετε να κάνετε.

3 τύποι cross country skis

Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι cross country skis / nordic skis, το καθένα με ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έχουμε διαχωρίσει τα cross country skis σε: classic skis, skating και backcountry skis.

classic Cross country skis

Αυτά τα σκι έχουν λεπτή και ελαφριά κατασκευή και είναι πολύ καλή επιλογή για σκιέρ στους οποίους αρέσει η ταχύτητα και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε μονοπάτια. Επειδή αυτά τα skis είναι πιο λεπτά, χρειάζεται να έχετε καλή ισορροπία και συνεπώς κάποια εμπειρία. Τέλος, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για αγώνες και διαγωνισμούς.

Skating cross country skis

Αυτά τα σκι είναι συνήθως πιο κοντά και δύσκαμπτα απ’ό,τι είναι οι άλλοι δύο τύποι. Με αυτά τα σκι χρειάζεται να κάνετε συγκεκριμένες κινήσεις, είναι πιο δυναμικά και πρέπει να έχετε ειδικές τεχνικές δεξιότητες.

Backcountry cross country skis

Αυτά τα σκι είναι πιο βαριά και φαρδιά από τους άλλους δύο τύπους και είναι κατάλληλα για σκιέρ που θέλουν να κάνουν σκι εκτός μονοπατιών, στο βαθύ χιόνι. Η κατασκευή τους τα κάνει ιδανικά για κατάβαση αλλά και για ανάβαση. Τα backcountry skis είναι για τους προχωρημένους και μεσαίου επιπέδου σκιέρ που ξέρουν καλά το βουνό.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις