×
Μενού

Cruiser Boards

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Cruiser boards vs. Κανονικά skateboards

Τα cruiser boards είναι έναν συνδυασμός skateboard and longboard και συνήθως δεν είναι μεγαλύτερα από τα συμβατικά skateboards. Το σχήμα τους είναι εμπνευσμένο από τα old school designs της δεκαετίας του ‘70 και τα εξαρτήματα τους μοιάζουν με αυτά που έχουν τα longboards. Αυτό το setup έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ευκίνητης και εύχρηστης σανίδας για καθημερινή χρήση. Με ένα cruiser board μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα και με στυλ!

Με το “kick-tail” του, το deck στο cruiser skateboard μοιάζει πολύ με αυτό στα κανονικά skateboards. Από την άλλη, τα cruiser boards έχουν μεγαλύτερα trucks. Οι ρόδες είναι συνήθως πιο μαλακές και έχουν πολύ καλό κράτημα. Επίσης τα bushings (ή αλλιώς παξιμάδια) είναι πολύ ευέλικτα και σας βοηθούν να κάνετε εύκολα στροφές.

Από το skateboard στο cruiser board

Το skateboard ξεκίνησε το ‘40 και το ‘50 όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες αυτοσχέδιες σανίδες. Τα πρώτα εμπορικά skateboards κατασκευάστηκαν για ένα κατάστημα surf στην Καλιφόρνια και ήταν κυρίως για surfers που ήθελαν να προπονηθούν όταν δε μπορούσαν να πάνε στη θάλασσα.

Οι ρόδες από πολυουρεθάνη εφευρέθηκαν τη δεκαετία του ‘70. Αυτή η εφεύρεση βελτίωσε την ποιότητα των skateboards σημαντικά. Τα επόμενα χρόνια, το skate έγινε όλο και πιο δημοφιλές και οι κατασκευαστές άρχισαν να πειραματίζονται με διάφορα υλικά και με το μέγεθος στις ρόδες, στα trucks κτλ. Τα decks από αλουμίνιο, υαλοβάμβακα και από διάφορα πλαστικά έκαναν την εμφάνιση τους. Τελευταία, τα mini cruiser skateboards είναι πάλι πολύ διαδεδομένα και διάφορες εταιρείες, οι οποίες κατασκευάζουν πλαστικές σανίδες, όπως η Penny, η Stereo Vinyl Cruiser και η Globe είναι πολύ δημοφιλείς

Ρίξτε μια ματιά στις κατηγορίε Πλαστικά Cruiser Boards και Complete Cruiser Boards αι επιλέξτε τη σανίδα που σας ταιριάζει.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις