×
Μενού

Classic Cross Country Skis

  Φίλτρα
Brands
Μήκος
Συμβατές δέστρες
Τύπος βάσης σκι
Κερί
Τύπος σκι

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Classic cross country skis για σκι σε μονοπάτια

Το cross country ski (ή αλλιώς nordic ski) είναι ένα πολύ δημοφιλές άθλημα και ένα από τα πιο παλιά είδη σκι. Το cross country ski είναι ολυμπιακό άθλημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στη Γαλλία.

Τα classic cross country skis είναι ειδικά σχεδιασμένα για μονοπάτια και έχουν ελαφριά και στενή κατασκευή. Γι ’αυτό το λόγο, χρησιμοποιούνται για γρήγορο σκι και για αγώνες

Αν θέλετε να έχετε περισσότερο έλεγχο στο βαθύ χιόνι, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στην κατηγορία cross country backcountry.

Ποια cross country να επιλέξω;

Όταν επιλέγετε ένα ζευγάρι cross country skis, το βάρος και το ύψος σας παίζουν μεγάλο ρόλο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σκι σας σύμφωνα με το ύψος και το βάρος σας, ώστε να έχετε το ιδανικό glide και kick αλλά και την ιδανική ταχύτητα στα μονοπάτια και στις πλαγιές.

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε σκι με το σωστό camber για σας. Αν αγοράσετε ένα ζευγάρι cross country ski με πολύ υψηλό camber, πολύ πιθανόν να δυσκολευτείτε να πιέσετε το πέδιλο προς τα κάτω. Το wax zone του σκι δε θα έχει σχεδόν καθόλου επαφή με το χιόνι και θα γλιστράτε προς τα πίσω.

Από την άλλη, αν αγοράσετε ένα ζευγάρι cross country ski που είναι πολύ μαλακά θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα έχετε πολύ καλό κράτημα αλλά το glide δε θα είναι καθόλου καλό. Αυτό συμβαίνει επειδή το wax zone θα πιέζεται πολύ και θα βυθίζεται στο χιόνι.

Ο βασικός κανόνας είναι ότι τα classic cross country ski / nordic skis σας πρέπει να είναι περίπου 20-30 cm πιο ψηλά από εσάς. Φυσικά αν επιλέξετε κάποιο από τα πιο compact μοντέλα, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει. Σε αυτήγ την περίπτωσημ αυτό θα αναγράφεται στις πληροφορίες του κάθε προϊόντος.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις