×
Μενού

Πατίνια με 4 ρόδες

  Φίλτρα
Χρώματα
Brands
Μέγεθος παπουτσιού
Διάμετρος ρόδας
Προηγούμενο
Επόμενο
Σελίδα 1 στα 2

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πατίνια με 4 ρόδες - γνωστά και ως rollers με 4 ρόδες ή rollers quad

Πολλοί πιστεύουν ότι τα πατίνια με 4 ρόδες, ή αλλιώς rollers με 4 ρόδες, είναι τα πρώτα rollers που εφευρέθηκαν. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν 2 ρόδες μπροστά και 2 πίσω, όπως και τα skateboards. Επίσης, έχουν το φρένο τους μπροστά.

Τα rollers με 4 ρόδες ήταν τα πρώτα πατίνια που κυκλοφόρησαν στην αγορά και ήταν πολύ δημοφιλή, πριν εμφανιστούν τα inline rollers. Τα τελευταία χρόνια, τα πατίνια με 4 ρόδες άρχισαν να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ίσως χάρη στο vintage design τους. Αυτό το design είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι γνωστά και ως retro roller skates. Πολλοί γονείς πιθανόν να θυμούνται ότι τα παλιά πατίνια μπορούσαν να δεθούν και πάνω από τα παπούτσια.

Γιατί να επιλέξετε πατίνια με 4 ρόδες;

Τα πατίνια με 4 ρόδες δίνουν μια αίσθηση νοσταλγίας. Πολλοί είχαν πατίνια ως παιδιά και γι ’αυτό και τα προτιμούν ως ενήλικες καθώς είναι εξοικειωμένοι με την τεχνική αλλά και γιατί πολλά μοντέλα έχουν ρετρό σχέδια και χρώματα.

Τα πατίνια με 4 ρόδες είναι πολύ σταθερά όταν στέκεστε ακίνητοι και όταν κινείστε με χαμηλές ταχύτητες, κυρίως χάρη στο πώς είναι τοποθετημένες οι ρόδες τους. Από την άλλη δεν είναι τόσο γρήγορα όσο τα inline rollers. Κάποια πατίνια είναι ιδανικά για γυμναστική ενώ αλλά είναι πιο κατάλληλα για μικρές διαδρομές, disco και χορό. Διαλέξτε τα κατάλληλα πατίνια για το σκοπό που τα χρειάζεστε.

Μερικά rollers με 4 ρόδες δένουν κορδόνια και μοιάζουν πολύ με παγοπέδιλα, ενώ άλλα μοιάζουν περισσότερο με sneakers. Πολλά πατίνια ενηλίκων έχουν χαμηλή μπότα η οποία προσφέρει περισσότερη ευελιξία αλλά έχουν λιγότερη στήριξη.

Αν ψάχνετε για πατίνια για roller derby, ρίξτε μια ματιά στη κατηγορία Derby.

Τι μέγεθος να επιλέξω στα πατίνια ενηλίκων;

Όταν επιλέγετε πατίνια με 4 ρόδες, η σωστή εφαρμογή είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να έχουν λίγο παραπάνω περιθώριο για τα δάχτυλά σας, περίπου με 0,5 με 1 cm. Η μπότα πρέπει να είναι σφιχτή αλλά άνετη. Επίσης, σας συνιστούμε να διαβάσετε τον οδηγό μεγεθών που θα βρείτε στη σελίδα του κάθε προϊόντος.

Αν δεν είστε σίγουροι για το αν θα πρέπει να επιλέξετε πατίνια ή inline rollers, διαβάστε τον οδηγό μας: Αγορά rollers. Εκεί θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Αν έχετε κι άλλες απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τα ιδανικά rollers για σας !

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις