×
Μενού

Ski and Thermo Κάλτσες

  Φίλτρα
Brands
Μέγεθος παπουτσιού
Φύλο

Τι είναι το ιδιαίτερο για τις κάλτσες του σκι;

Οι κάλτσες του σκι, γνωστές και ως θερμοκάλτσες, σχεδιάζονται διαφορετικά σε σύγκριση με ένα τυπικό ζευγάρι κάλτσες πληρώματος ή αθλητικές κάλτσες. Τα κύρια χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στις κάλτσες του σκι είναι οι ειδικά γεμισμένες περιοχές, η χρήση αναπνεύσιμων υλικών και το σχήμα που ταιριάζει με το περίγραμμα των ποδιών σας.

Όλες οι κάλτσες του σκι πρέπει να είναι ζεστές και άνετες, αλλά υπάρχουν μερικές μικρές διαφορές μεταξύ των ανδρικών και γυναικείων κάλτσες σκι. Καθώς οι γυναίκες έχουν γενικά χαμηλότερους μύες της γάμπας που κάθονται, η μανσέτα της κάλτσας του σκι είναι λίγο πιο κοντή σε σύγκριση με τις ανδρικές κάλτσες σκι. Πιο χοντρές κάλτσες βρίσκονται και στη γυναικεία κατηγορία για μεγαλύτερη άνεση.

Το σχέδιο των κάλτσες του σκι

Χρησιμοποιείται επιπλέον γέμισμα στην περιοχή της κνήμης για να αποτρέψει το "κνημικό κνήμη" στη γλώσσα των μπότες του σκι σας. Βρίσκεται επίσης στη φτέρνα της κάλτσας για άνετη εφαρμογή και στις περιοχές των ποδιών για επιπλέον ζεστασιά κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Οι καλύτερες κάλτσες σκι είναι κατασκευασμένες με υφάσματα που αναπνέουν όπως μαλλί μερινό, πολυεστέρας και πολυαμίδιο. Αυτά τα υφάσματα που απομακρύνουν την υγρασία εμποδίζουν τη συσσώρευση ιδρώτα μέσα στις μπότες του σκι, ώστε να μην κρυώνετε.

Οι πιο λεπτές κάλτσες αποδεικνύονται οι πιο ζεστές κάλτσες του σκι. Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά το λεπτότερο υλικό δημιουργεί περισσότερο χώρο για να ρέει το αίμα ελεύθερα γύρω από τα πόδια και με τη σειρά του δημιουργεί περισσότερη θερμότητα. Τα ζεύγη κάλτσες σκι υψηλής απόδοσης τείνουν να είναι πιο λεπτά και χρησιμοποιούνται συχνά από τους δρομείς του σκι.

Πόσες κάλτσες σκι χρειάζομαι;

Πρώτον, δεν είναι καλή ιδέα να φοράτε δύο ζευγάρια κάλτσες σκι ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος, να προκαλέσει πόνους και να σας δώσει λιγότερο έλεγχο στα σκι σας. Για ένα ταξίδι σκι διάρκειας μιας εβδομάδας, καλό είναι να έχετε μαζί σας όχι λιγότερα από 3 ζευγάρια κάλτσες, αλλά ιδανικά μία για κάθε μέρα σκι. Η τακτική αλλαγή κάλτσες θα τους επιτρέψει να αναπνέουν σωστά και θα αποτρέψουν τις άσχημες μπότες του σκι.

Οι κάλτσες του σκι θεωρούνται το βασικό στρώμα για τα πόδια σας, αλλά για το πάνω και το κάτω μέρος του σώματός σας, μπορείτε να δείτε το Thermal Underwear & Long Johns.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις