×
Μενού

Ρουλεμάν για rollers

  Φίλτρα
Brands
Ακρίβεια ρουλεμάν
Τύπος ρουλεμάν

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι είναι τα ρουλεμάν Inline Skate;

Τα ρουλεμάν πατινάζ είναι μικρά κυλινδρικά κομμάτια που τοποθετούνται μεταξύ του άξονα και του πυρήνα του τροχού. Κάθε τροχός του inline skate είναι εξοπλισμένος με δύο ρουλεμάν και έναν αποστάτη ανάμεσά τους. Τα ρουλεμάν αποτελούνται από έναν μεγάλο εξωτερικό δακτύλιο και έναν μικρότερο εσωτερικό δακτύλιο. Ανάμεσα σε αυτούς τους δακτυλίους βρίσκονται μικρές ατσάλινες σφαίρες. Αυτές είναι που επιτρέπουν στους τροχούς να κινούνται ελεύθερα πάνω στο πατίνι. Τα καλύμματα που ονομάζονται "ασπίδες" αποτρέπουν τη γρήγορη φθορά των ρουλεμάν, αυξάνοντας την ανθεκτικότητα.

Επιλέγοντας νέα ρουλεμάν Inline Skate

Για όλους τους τύπους πατινιών inline, οι τροχοί χρειάζονται δύο ρουλεμάν ο καθένας. Τα ρουλεμάν Inliner μπορούν να χωρέσουν σε κάθε τυπικό τροχό, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το μέγεθος. Η ποιότητα των ρουλεμάν εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων - υλικό, ακρίβεια (ABEC), λίπανση, σφραγισμένα ή ανοιχτά (με ή χωρίς ασπίδα).

Αν κάνετε κυρίως πατινάζ σε εξωτερικούς χώρους, τα σφραγισμένα ρουλεμάν που λιπαίνονται με γράσο είναι η καλύτερη επιλογή. Οι αναβάτες εσωτερικών χώρων μπορούν να χρησιμοποιούν ανοιχτά ρουλεμάν που περιστρέφονται γρήγορα και καθαρίζονται εύκολα. Οι πατινέρ ταχύτητας και μεγάλων αποστάσεων μπορεί να ενδιαφέρονται για ρουλεμάν υψηλής ακρίβειας που λιπαίνονται με λάδι. Περιστρέφονται γρήγορα και καθαρίζονται εύκολα, αλλά η βρωμιά μπορεί να τα καταστρέψει γρήγορα.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα ρουλεμάν του Inline Skate;

Κατά μέσο όρο, τα ρουλεμάν των inline skate διαρκούν μεταξύ δώδεκα και δεκαοκτώ μηνών. Το υλικό, η ποιότητα και η καλή φροντίδα του εξοπλισμού σας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που καθορίζει πόσο θα διαρκέσουν τα ρουλεμάν για inline skates. Σε γενικές γραμμές, εάν οι ρόδες σας κάνουν θορύβους ακόμη και μετά τον καθαρισμό ή τα ρουλεμάν σας είναι σκουριασμένα, ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε. Να θυμάστε ότι τα ρουλεμάν για πατίνια πρέπει πάντα να είναι αθόρυβα και να περιστρέφονται ελεύθερα.

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τα ρουλεμάν; Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για την αγορά ρουλεμάν.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις