×
Μενού

Επιλογή skateboard

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των skateboards - πολύ περισσότερες απ'ό,τι θα περίμενε κανείς. Ένα skateboard δεν είναι απλώς ένα κομμάτι ξύλο πάνω σε ρόδες.

H ανθεκτικότητα, τα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες και η ποιότητα ενός skateboard διαφέρουν πολύ ανάλογα με το πού το αγοράζετε. Δε μπορείτε ας πούμε, να βρείτε την ίδια ποιότητα σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και σε ένα κατάστημα action sport που ειδικεύεται στο skate όπως είναι η SkatePro.

Πέντε είναι τα βασικά στοιχεία που είναι τα πιο σημαντικά όταν επιλέγετε skateboard: το είδος του skateboard, η σανίδα, τα trucks,τα ροδάκια και τέλος τα ρουλεμάν.

Είδος skateboard

Το είδος του skateboard που θα επιλέξετε, εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε με τη σανίδα σας. Τα longboards είναι ιδανικά για cruising και carving, ενώ τα κλασικά skateboards είναι σχεδιασμένα για tricks, stunts και ράμπες.

Το oldschool/cruiser board είναι μία μίξη αυτών των δύο, ελέγχεται εύκολα και είναι ιδανικό για urban skating, αλλά δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ράμπες ή για tricks.

Σανίδα Skateboard

Η ποιότητα της σανίδας έχει να κάνει κυρίως με το είδος του ξύλου.Το σφενδάμι είναι το πιο σκληρό και ανθεκτικό (το καναδικό σφενδάμι είναι σκληρότερο) και άρα είναι ιδανικό για την κατασκευή σανίδας. Αν έχετε μικρά πόδια (35-40), θα πρέπει να επιλέξετε μία σανίδα που να έχει πλάτος 7.25 με 7.8 ίντσες. Αν φοράτε νούμερο μεταξύ 40 - 45, τότε η σανίδα σας πρέπει να έχει πλάτος 7.8 - 9 ίντσες και πάνω. Αν φοράτε πάνω από 45 νούμερο, τότε πρέπει να επιλέξετε μία σανίδα με πλάτος τουλάχιστον 7.8 ιντσών αλλιώς δε θα μπορείτε να προσγειωθείτε μετά από τα tricks σας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: Οδηγός για σανίδες skate

Trucks για Skateboard

Όταν αγοράζετε trucks, καλό είναι να επιλέγετε ένα πιο γνωστό brand καθώς είναι συνήθως καλύτερης ποιότητας. Τα trucks γνωστών brands είναι περισσότερο ανθεκτικά και ταυτόχρονα πιο ευέλικτα και καλιμπραρισμένα πολύ καλύτερα σε σχέση με τις φθηνότερες επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο εύκολο να διευθύνετε τη σανίδα σας. Το βάρος των trucks είναι επίσης σημαντικό. Με τα πιο βαριά trucks είναι ίσως πιο δύσκολο να είστε στον αέρα όταν κάνετε tricks, αλλά είναι καλύτερα για grinding επειδή είναι πιο σταθερά και ανθεκτικά.Διαβάστε περισσότερα εδώ: Οδηγός για skateboard trucks

Ρουλεμάν

Αν σκοπεύετε να κάνετε skate στο δρόμο, σας προτείνουμε να επιλέξετε ρουλεμάν Abec 3 με 5, ενώ αν κάνετε skate σε ράμπες πρέπει να έχετε ρουλεμάν Abec 7 με 9.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Επιλογή ρουλεμάν

Ρόδες

Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ρόδες skateboards: το μέγεθος και τη σκληρότητα (durometer).Οι μεγάλες ρόδες (55-65mm) είναι γρηγορότερες και χρησιμοποιούνται σε ράμπες. Οι street skaters προτιμούν τις μικρότερες ρόδες (50-55mm), επειδή έτσι είναι πιο κοντά στο έδαφος. Όσο πιο σκληρές είναι οι ρόδες, τόσο πιο ανθεκτικές είναι. Ωστόσο, οι σκληρές ρόδες έχουν λιγότερο grip και δεν απορροφούν τόσο καλά τους κραδασμούς όσο οι μαλακές ρόδες. Γράφουμε τη σκληρότητα έτσι: 100Α. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο πιο σκληρή η ρόδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Οδηγός για ρόδες skateboard.

Παρόμοια προϊόντα

SkatePro