×
Μενού

Alpine Skis

Alpine skis για όλα τα γούστα

Η κατηγορία alpine ski / αλπικό σκι περιλαμβάνει όλων των ειδών τα σκι για κατάβαση και γενικά για σκι στα βουνά. Τα τελευταία χρόνια, το alpine skiing και ο εξοπλισμός ski έχουν εξελιχθεί σημαντικά. Επίσης, από τότε που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, το carving γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Carving skis - μια δημοφιλής επιλογή

Τα πέδιλα carving έχουν στενή μέση και πιο φαρδιά μύτη και ουρά. Χάρη στη δύσκαμπτη αλλά και ταυτόχρονα ευέλικτη κατασκευή τους, μπορούν να στρίβουν πολύ καλά. Η μακριά τους πλευρά είναι εύκαμπτη αλλά διατηρούν και τη στρεπτική ακαμψία τους- έτσι είναι πολύ δύσκολο να γυρίσουν. Αυτή η κατασκευή προσφέρει καλή σταθερότητα και βελτιώνει κατά πολύ την εμπειρία σας όταν κάνετε σκι. Επίσης, επειδή η ακτίνα στροφής τους είναι πολύ μικρή, μπορείτε να στρίψετε απότομα αλλά ελεγχόμενα.

Τα διαφορετικά είδη alpine skis

Υπάρχουν τέσσερα βασικά είδη πέδιλα για alpine ski:

  1. Αll-mountain - για σκι εντός και εκτός πίστας.
  2. Twintip – πέδιλα σκι με ανασηκωμένη μύτη και ουρά, για freestyle και tricks.
  3. Backcountry/Freeride – για σκι εκτός πίστας (ορισμένες φορές είναι και twintip).
  4. Carving – πέδιλα για κατάβαση με υψηλές ταχύτητες.

Αλπικό σκι - βασικά προφίλ

Η κατασκευή των πέδιλων σκι στο αλπικό σκι βασίζεται συνήθως σε ένα ή δύο από τα παρακάτω βασικούς προφίλ: Camber, Rocker και Flat.

  • Camber: Το πέδιλο έχει μια ανοδική καμπύλη στη μέση και στις άκρες.
  • Rocker: Γνωστό και ως reverse-camber (αντίστροφο camber) επειδή σε αντίθεση με το camber έχει και καθοδική καμπύλη στη μέση και η μύτη και ουρά είναι προς τα πάνω.
  • Flat: Με αυτό το προφίλ, η περισσότερη επιφάνεια του σκι βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος και έτσι έχετε πολύ καλό κράτημα.

Ενώ κάποια κάποια σκι έχουν το ένα ή το άλλο προφίλ, τα περισσότερα (ανάλογα με τη χρήση τους) έχουν ένα συνδυασμό των παραπάνω προφίλ.

Το σκι είναι ένα πολύ δημοφιλές χειμερινό άθλημα και είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να κάνετε δραστήριες οικογενειακές διακοπές.

SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις