×
Μενού

Alpine Ski Boots

ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πώς να διαλέξετε τις καλύτερες μπότες σκι για εσάς

Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να αποθαρρύνει τους νέους σκιέρ από το να συνεχίσουν το σκι είναι οι άβολες μπότες.

Αν νοικιάσετε ένα ζευγάρι μπότες σκι στο χιονοδρομικό, είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε με άβολες μπότες. Έτσι, η καλύτερη λύση είναι πριν πάτε εκδρομή να πάρετε το δικό σας ζευγάρι μπότες για σκι.

Σε αυτήν την κατηγορία, θα βρείτε πολλές διαφορετικές επιλογές σε μπότες σκι τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους σκιέρ.

Οι μπότες σκι για αρχάριους είναι συνήθως πιο ευέλικτες, έχουν πιο άνετη εφαρμογή και πιο μαλακό flex από τις μπότες σκι για σκιέρ μετρίου επιπέδου - οι οποίες πρέπει να είναι πιο άκαμπτες για περισσότερο έλεγχο

Συνήθως τα πιο οικονομικά μοντέλα βασίζονται στα εμβληματικά μοντέλα της ίδιας εταιρείας αλλά έχουν πιο άνετη εφαρμογή για περισσότερη άνεση. Οπότε αν κάνετε σκι για πρώτη φορά, δε θα πρέπει να διαλέξετε το εμβληματικό (ή το “καλύτερο”) μοντέλο της εταιρείας επειδή μπορεί να σας είναι πολύ άβολο και να πονέσουν τα πόδια σας..

Τί είναι το flex και πόσο μετράει όταν διαλέγω μπότες σκι;

Όταν θα ψάχνετε στις διάφορες μπότες σκι που διαθέτουμε, θα συναντήσετε λογικά πολλές φορές τον όρο "flex." Το flex μιας μπότας σκι είναι ένας τρόπος να μετρήσουμε πόσο ευέλικτη (flexible) είναι οι μπότες. Ο “μπακαλίστικος” κανόνας είναι ότι όσο πιο μεγάλο είναι το flex, τόσο πιο έμπειρος πρέπει να είναι ο σκιερ

Επίσης, υπάρχει διαφορά στο flex στους άνδρες και στις γυναίκες.

Συνιστωμενο flex - Άνδρες

  • Αρχάριοι: 60 - 80
  • Μεσαίου επιπέδου: 80 - 110
  • Προχωρημένοι: 110+

ΣυνιστΩμενο flex - ΓυναΙκες

  • Αρχάριες: 50 - 60
  • Μεσαίου επιπέδου: 60 - 85
  • Προχωρημένες: 85+
SkatePro
Πολιτική απορρήτου Cookies Όροι και προϋποθέσεις